Pierre en Lisette 50 jaar in ‘t bootje

In het Reigershof in Berendrecht vierden Pierre De Langh en Lisette Snelders hun 50-jarig huwelijksjubileum. Het sympathieke koppel woont in het Berendrechts Voetpad 19 in Zandvliet. Dat is het dorp waar Pierre geboren werd op 22 januari 1942 als derde kind van Corneel De Langh en Philomena Schroeyers. Het gezin woonde in de IJzerenwegstraat, waar ook de oudste broer Jos, de jongste broer Jaco en de oudere zus Maria De Langh deel van uitmaakten.
Pierre heeft geruime tijd met de para-commando’s in Rwanda-Burundi gezeten. Een spannende tijd waarover hij boeiend kan vertellen.
Na zijn legertijd ging hij aan het werk als elektro-monteerder, waarvoor hij was opgeleid. Hij is begonnen bij liften Thiery en werkte zich verder op tot kaderlid bij liften Schindler in Brussel. Hij geniet nu met volle teugen van zijn pensioen.
Lisette Snelders werd geboren op 24 oktober 1942 te Lillo. Zij is de jongste dochter van vijf kinderen in het gezin van Louis Snelders en Mathilda Van Rhijn, die aan Zuidlandstraat 1 in het verdwenen Lillo woonden. Broers en zusters noemen Elza, Maria, Alouïs en Jozef Snelders.
Lisette was bediende bij BASF op de boekhoudafdeling waar ze heel wat rekenwerk verrichtte. Ook zij geniet intussen van haar pensioen.
Zij hebben elkaar leren kennen op Zandvlietse kermis en huwden op 29 september 1962 te Lillo. Eerst woonden ze in het ouderlijk huis van Lisette te Lillo waarna ze verhuisd zijn naar Zandvliet.
Tot op heden wonen ze daar nog steeds in het Berendrechtsvoetpad 19.
Het echtpaar heeft een zoon Danny De Langh, gehuwd met Vera Jaspers en een kleinkind Joni De Langh, dat de grote vreugde uitmaakt van de jubilarissen.
Pierre is nog steeds sportief bezig met tennis en wandelt veel in de bossen, vroeger meestal in gezelschap van zijn hond die heilaas een tijd geleden is gestorven.
Lisette verdeelt haar tijd met vrijwilligerswerk bij RVT Monnikenhof en Kind en Gezin.
Samen gaan ze vaak met de bus naar ’t Stad, naar Antwerpen-centrum, voor een lekker etentje met een goed wijntje en alles erop en erbij. Dat is hun geliefde bezigheid. Wij wensen het echtpaar nog vele jaren in geluk en voorspoed.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *