Per bus naar uithalen oud koning Mees van Nieuwe Gans

De Nieuwe Gans is zondag 26 februari in de voormiddag per bus naar  het uithalen van de uittredende koning gegaan. Alexander Mees, koning 2016 van de Jonge Ruiters woont immers niet in Berendrecht, het thuisdorp van de maatschappij, maar wel in Oude Galgenstraat te Putte-Kapellen. Zo’n honderd van de 240 aanwezige leden en sympathisanten, gingen vanuit Berendrecht met twee bussen van de Polder, naar de enorme boerderij van de familie Mees. De rest gebruikte eigen vervoer. De uittredende koning wachtte zijn onderdanen op in de grote schuur. Daar was alles klaargezet voor een reusachtig feest. Het begon met cava, maar er waren ook veel andere dranken, zowel geestrijke als dorstlessende. Op en achter tafels waren broodjes klaargezet die konden verorberd worden met worst, kip, hamburgers, en andere lekkernijen. Schalen met ribbetjes, kippenbouten, knackworstjes met zuurkool en koeken werden rondgedragen. Er waren twee soorten soep. Voor de kinderen en geheelonthouders waren er frisdranken in overvloed. De Berenblazers zorgden ervoor dat koning Mees herhaaldelijk omhoog gestoken werd terwijl vrouwen in klederdracht en mannen in kiel rondom dansten. De hele tijd werd carnavalsmuziek ten gehore gebracht. De koning trakteerde aan wie dit wilde met alle soorten borreltjes. Het feest duurde ruim een uur, waarna de terugtocht werd aangevat. Even na twaalf waren de paarden klaargemaakt op de hoeve Simons en op de Neerhoeve van de familie De Schutter in Zandvliet. In stoet ging het vervolgens naar de verschillende cafés. Om 15 u. begint het spel op het Solft. (sdl)
 

Plezant in de bus naar koning Alexander Mees

De uittredende koning werd onmiddellijk in de hoogte gehesen en trakteerde daarna zijn onderdanen in de grote schuur die propvol liep

 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder