De gansrijders in Stabroek zijn vertrokkenOm 9.30 uur stipt vertrokken de ganzenrijders, op 26 februari, in stoet aan de Brouwershoeve in Stabroek, voor een lange dag gansrijdersplezier. Met koning Peter Peeters op kop trokken de ruiters, doktoor en zijn verpleegsters, de huifkar en de  gansrijderswagen met de gans, door de Dorpsstraat richting Kleine Molenweg, naar  het terrein van de Polderruiters in ’s Hertogendijk.
Vandaar gaat het via de Waterstraat, Kapelsestraat, Ertbrandstraat naar Putte Grens voor een bezoek aan café ’t Hollands Hof. Om 11.30 rijden zij via de AC Swinnenstraat, Plantinlaan, Hoogeind naar SK Nieuw Stabroek, waar het middagmaal wordt verorbert.  Daarna worden zij ontvangen  door de Kindergans op de hoeve Costermans aan het Hoogeind. Vervolgens wordt er halt gehouden bij ’t Zwart Schaap. Via de Smoutakker rijden ze naar het lokaal van Kon. Fanfare Verbroedering waar om 14.30 uur stipt de stoet wordt gevormd.
Om 15 uur start het gansrijden in de Dorpstraat.  Het wordt best een spannende dag voor nieuwkomers Koen Van Look, Andy Vossen, Tim Timmermans en Peter Costermans. Dat de beste, sterkste…..  ruiter mag winnen!
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder