Heindrik Verhaert koning ganzenrijders te Stabroek

Koning 2017 Heindrik Verhaert met gewezen koning Peter Peeters

Nadat de Stabroekse ganzenrijders op zondag 26 februari,  in de voormiddag hun traditionele toer langs bevriende cafés hadden gereden, kwamen zij met de Koninklijke Fanfare verbroedering uit Stabroek op kop, rond 15 uur aan in  strijdarena in de Dorpsstraat. Uittredend koning 2016 Peter Peeters mocht nog een keertje als koning onder de galg door, waarna hij kroon en mantel afstond aan voorzitter Frans De Schutter.
Een voor een reden de ruiters onder de galg terwijl speaker Paul Hendrickx de ruiters voorstelde. Dit jaar moest Paul alleen achter de micro en die klus doorstond hij met brio.
Wij waren vertrokken voor een paar uurtjes gansrijden! De publieke belangstelling kwam stilaan op gang.  Tegen het hoogtepunt  van het folklorespel zag de Dorpsstraat zwart van het volk.  34 ruiters streden voor wat ze waard waren. Onder hen vier nieuwkomers Koen Van Look, Andy Vossen, Tim Timmermans en Peter Costermans. Toen Kristof Franssens de kop uit het net plukte steeg de spanning ten top. Er werd nog een paar rondes onder de blote nek gereden tot Heindrik Verhaert, rond 18.15 uur het ganzenkopje in de lucht kon steken.
Heindrik Verhaert, de boetemeester van de gansrijders, is 32 jaar en werkt als arbeider aan de haven.  Heindrik werd al eens koning in 2012. Vader Luc, die snijmeester is, kroonde zich in 1990 tot koning. Grootvader Rik Verhaert werd koning in 1939, en bleef door de oorlogsjaren, 4 jaar koning.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder