Parijseweg weekendlang overspoeld door honderden oldtimers van Antwerp Car Classic Event en Tour Amical


KAPELLEN – Minerva, Porsche, Austin, Chevrolet, Jaguar … allemaal merken van tot de verbeelding sprekende auto’s. Niet zomaar auto’s, maar ook nog eens oldtimers. Letterlijk honderden van deze boliden stonden zaterdag 4 en zondag 5 mei te blinken op het terrein in de Parijseweg, war vroeger de jumping van Kapellen doorging. 4 hectare walhalla voor liefhebbers van oldtimers.
Niet allen die hards kwamen kijken naar dat imponerende moois, ook duizenden andere toeschouwers kwamen zich de ogen uit het lijk kijken. Tweehonderd van die oldies werden zaterdag en zondag opgeladen op 25 vrachtwagens en vertrokken richting startpunt van de 20st van Tour Amical.


Antwerp Car Classic Event organiseert dit evenement voor het eerst in Kapellen. Organisator Marc Reijntjens: “De voorbije jaren organiseerden we in Brasschaat, maar het terrein daar is niet meer geschikt. In Kapellen hebben we dubbel zoveel ruimte en dat is nodig om alle oldtimers, standhouders en catering een plaats te kunnen geven. Vanuit Kapellen vertrokken zowel zaterdag als zondag telkens een honderdtal oldies voor een rally naar Zeeland.”

Marc Reijntjens is niet alleen organisator van het event, maar neemt zelf ook deel aan Tour Amical. Hij doet dat samen met Andy Peelman. Deze Belgisch acteur, presentator en ex-politieagent werd vooral bekend door zijn rol als inspecteur Koen Baetens in de televisieserie Echte Verhalen: De Buurtpolitie op VTM. Het duo neemt deel met een Chevrolet Camaro uit 1972.


Unieke rally: Tour Amical
Tour Amical is een Belgische touroperator, gespecialiseerd in rondritten met classic cars doorheen Europa en de wereld. Manu Stappaerts: “Wij organiseren 2 grote rally’s per jaar. Eén in mei en een andere in het najaar. Tour Amical is nu toe aan zijn 20ste editie. We hebben ervoor gezorgd dat deelnemers de kans krijgen om op een amicale manier mooie streken te ontdekken aan het stuur van hun classic car. Via weinig gekende wegen in Europa, Noord-Afrika en Amerika en aan de hand van een professioneel opgemaakt roadbook treffen de teams ongekende landschapspareltjes aan, nieuwe culturen en culinaire gewoontes. Onze teams verblijven steeds in klasse hotels en houden van geanimeerde gesprekken over oldtimers en andere geneugten van het leven.”
In 2001 vertrok Manu met 6 wagens. Tien edities later, stonden er reeds 120 classic cars aan de startlijn. Aan de 20ste editie van Tour Amical nemen 200 teams deel. “We landen in Corfu en van daaruit trekken we naar het vaste land van Griekenland trekken. Na de eerste twee dagen van deze Tour beginnen we aan een marathonrit richting Istanbul, waar we twee nachten verblijven. Hierna volgen ongekende parels van Turkije zoals Ayvalik en Çeşme om te eindigen in het bruisende Athene. Deze tour brengt de deelnemers via nieuwe wegen langs enkele favoriete plaatsen in Griekenland, alsook het nog te ontdekken Turkije”, legt Manu Stappaerts uit.


Debuut
Bart Van Wallendael en Philip Moereel zijn met hun Jaguar XK150 uit 1957 toe aan hun debuut. Bart Van Wallendael: “Het is het avontuur en de uitgestippelde route die ons aantrekken. We hebben onze wagen goed nagekeken en we weten dat hij klaar is voor een rally van 2300 km door Griekenland en Turkije.” Philip Moereel vindt het geruststellend dat Tour Amical ook is vergezeld van technische teams, die kunnen bijspringen wanneer er toch technische problemen zouden zijn.
Jean-Jacques Maes neemt voor de achtste keer deel met zijn Austin Healey MK3 uit 1960. “Het blijft het totaalpakket dat me aanspreekt. Alles is geregeld en veiligheid staat hoog in het vaandel van de organisatie. Dankzij Tour Amical heb ik al de mooiste plekje in Europa kunnen ontdekken. Het is zijn prijs meer dan waard”, vindt Jean-Jacques Maes. Van prijs gesproken. Deelnemen kost 4200 euro per persoon. De prijs is inclusief transport van de wagens, vliegtuigreis voor de deelnemers, hotelkosten, halfpension. Brandstof voor de oldies is niet inbegrepen.

Jean-Jacques Maes doet voor de 8ste keer mee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *