Overleden Josephina Van Lissum – Stabroek

Op 21 december 2023 overleed Josephina Van Lissum in ZNA Cadix te Antwerpen. Josephina was weduwe van Antoine Jorissen, gestorven in 2017. Zij werd geboren te Zandvliet op 13 januari 1938.
Beiden waren zeer actief in het verenigingsleven van Stabroek in jaren ’70 en’ 80. Josephina baatte in jaren ’70 het Café de Sportvriend uit, Antoine was actief in de glorie dagen van het verloren gegane  FC Vitesse Stabroek. Ook in de voormalige Harmonie St.Cecilia waren beide actief. In 2004 verhuisden zij vanuit Stabroek naar Oostende, waar hun deur steeds open stond voor bezoekers uit Stabroek. Hun hart bleef in de Polder, maar hun ziel was nu aan’ t Zee’tje verzeild geraakt.
In Oostende waren beiden ook actief in het verenigingsleven en startten ze het eerste Rummikub clubje, dat ondertussen is uitgegroeid tot een heuse Oostendse Competitie, waarin gestreden wordt voor het kampioenschap.
In 2021 verhuisde Josephina naar Deurne Zuid wegens gezondheidsproblemen. Daar was ze ook dichter bij haar kleinkinderen.

Vrijdag 29 december wordt om 11h een laatste groet gebracht aan Josephina in het Rouwcentrum Loots, Cogelsplein Deurne.

Rouwadres: Familie Josephina Van Lissum, p/a Rouwcentrum Loots, Cogelsplein 1-3 – 2100 Deurne – digitaal condoleren: www.begrafenissenloots.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *