Over “Rouwen in vertrouwen”; een lezing en een hartenmarkt

Gert en Jessie van Rustpunt Begrafenissen

HOEVENEN – Na een succesvolle eerste editie in 2022 organiseert Gert Verhaert van Rustpunt Begrafenissen op zondag 26 februari opnieuw een lezing en een hartenmarkt in het thema ‘Rouw’. Dit zal plaatsvinden in het rouwcentrum aan de Hoge Weg 115 in Hoevenen. Deelname is gratis en iedereen is welkom.
Uus Knops is bekend in Vlaanderen als psychiater, psychotherapeute en rouwexperte. Zij is een veel gevraagd spreker en schreef verscheidene boeken. Het verlies van haar broer maakte dat zij aan den lijve ondervond wat rouw is in al zijn facetten. In één van haar boeken hierover beschrijft ze de zoektocht naar haar broer Casper en de zoektocht die elk rouwproces is.

Hartenmarkt

Uus Knops leert mensen beter omgaan met rouwen en met haar troostkaarten vind je woorden die kunnen helpen om te troosten wanneer je woordeloos bent. De hartenmarkt in het rouwcentrum biedt de kans om andere mensen te ontmoeten die ook rouwen, evenals de mogelijkheid om verschillende producten en diensten te ontdekken die kunnen bijdragen aan het rouwproces. Er zullen onder andere standhouders zijn met producten zoals boeken, kaarsen, kunst,… die gericht zijn op rouw en verlies. Rouwen is immers een heel persoonlijk proces, iedereen doet dit op zijn eigen manier en ritme. Maar toch is het ook zo’n universeel thema; iedereen komt er vroeg of laat mee in aanraking.
Gert Verhaert: “Ik hoop dat de hartenmarkt een veilige en ondersteunende omgeving biedt voor mensen die rouwen en hen helpt om de volgende stap in hun rouwproces te zetten. Hopelijk kan de hartenmarkt een steun zijn voor velen die met verlies en rouw te maken hebben. Een warme uitnodiging om hier naar toe te komen!”

De lezing start om 12u30 met een intro van Gert Verhaert, gevolgd met de lezing van Uus Knops om 13u00. De Hartenmarkt opent om 14u30 tot 17u30. De deelname is gratis, iedereen is welkom! 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *