Oudste B&B promoot heidegemeente

Atske en Heert-Jan runnen al zestien jaar een B&B in villa Konijnenberg

Volgend jaar opent  hotel  Jerom zijn deuren, maar tot dan kunnen toeristen alleen terecht in enkele B&B. Villa Konijnenberg is de oudste B&B. Het Nederlandse koppel Atske en Heert-Jan Dokter biedt er al zestien jaar twee gastenkamers aan.
“Toen we hoorden dat er volgend jaar een hotel open gaat in Kalmthout, vonden we dat een erg goede zaak. Het gebeurt vaak dat onze twee gastenkamers bezet zijn en dan sturen we de mensen naar andere B&B’s in de gemeente of naar een hotel verder weg. Kalmthout trekt zo veel toeristen aan dat er nood is aan meer overnachtingsplekken naar ieders beurs”, vinden Atske en Heert-Jan Dokter.
Het koppel houdt van mensen om zich heen. “Dat kregen zowel Heert-Jan als ik mee van thuis.  Mijn vader was ondernemer en wanneer hij zakenrelaties ontving, gingen die niet op hotel maar verbleven ze bij ons. Heert-Jans vader was dokter en ook in zijn ouderlijk huis kwamen er altijd mensen over de vloer.  Toen onze zoon uitvloog, groeide het idee om te starten met een eigen bed & breakfast”,  geeft Atske als inleiding mee.
“Onze zoektocht naar een geschikte woning startte in Nederland, maar eindigde in het begin van deze eeuw in Kalmthout.  Toen we villa Konijnenberg zagen, wisten we meteen dat dit de geschikte plek was. We voelden ons in Kalmthout meteen thuis, maar in die tijd een B&B beginnen was niet alledaags. De gemeente heeft ons hierbij flink geholpen”, vult Heert-Jan aan.
Na een jaar verbouwen was villa Konijnenberg klaar om de eerste gasten te ontvangen. De twee comfortabele gastenkamers kregen elk een eigen aankleding. “We kozen niet voor overdreven luxe, wel voor degelijk comfort. Investeren in goede bedden vonden we bijvoorbeeld belangrijk. ’s Morgens moeten de gasten immers lekker uitgeslapen zijn om van het ontbijt kunnen genieten. De regio heeft voldoende toeristisch aanbod om enkele dagen lekker gevuld te krijgen.  Als de gasten dat vragen helpen we hen graag met het invullen van een toeristisch dagje uit. Het Arboretum is voor velen een vaste stek. Het valt ons op dat veel buitenlandse toeristen al hebben gehoord van het Arboretum. Zelfs Japanse gasten spraken ons hierover aan”, aldus Atske.
“Kalmthout is een perfecte uitvalsbasis om de ruime omgeving te verkennen. Daarom kunnen mensen bij ons pas een kamer boeken vanaf twee overnachtingen. Dat is een bewuste keuze, want Kalmthout verdient meer dan zomaar één overnachting.  Veertig procent van onze gasten komt uit Nederland en veertig uit België, de andere komen uit de hele wereld. We stellen wel vast dat we steeds meer Belgische gasten ontvangen, die dit stukje Vlaanderen willen leren kennen”, aldus nog Atske en Heert-Jan.
Info:  www.villakonijnenberg.be
(evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder