Oudenaarde M477 overgedragen aan MPM

Oudenaarde M477, dit zeer waardevol erfgoed, werd woensdag 13 oktober 2021 overgedragen aan MPM door Divisie Admiraal – Commandant van de Marine Jan De Beurme in aanwezigheid van de heer Burgemeester van Oudenaarde Marnic De Meulemeester.

Verwelkoming van Admiraal Jan de Beurme door voorzitter Luc Hofkens, mevrouw Stephanie Westerlund.


Tal van andere prominenten waaronder Marc Van Peel voormalig Schepen, en Tom Geenen kabinetchef van burgemeester Bart De Wever waren aanwezig.
Ook de talrijke sponsors van het event waren aanwezig en er waren aldus delegaties van Ackermans en van Haaren, CMB, Conti 7, GFE general floating equipment, Biolectric, Taste Westerlund en Winvest die met hun steun het event mogelijk maakten.

Marc Van Peel in gesprek met de burgemeester van Oudenaarde. Foto DD/wEV


Opvallend was dat in de masten van de Oudenaarde de vlaggen halfstok hingen wegens het overlijden van Jean Jacques Westerlund.  Seinvlaggen gaven de initialen van zijn naam:  JJW weer.

Seinvlaggen gaven de initialen van Jean Jacques Westerlund weer: JJW . Hij was voorzitter van Watererfgoed Vlaanderen en stichter van MPM maritiem patrimonium


Voorzitter Luc Hofkens van MPM benadrukte in dat verband dat het Jean Jacques Westerlund’s wens ongetwijfeld zou geweest zijn de ceremonie niet te annuleren.  “Tot zondag volgde hij alles nauwgezet op en kregen we zijn steun en aanwijzingen – wij verliezen onze stichter en meest begeesterende personaliteit” aldus Hofkens.  “Wij zullen zijn gigantisch pionierswerk voortzetten in nieuwe projecten”

De officiële overdracht moest voorheen door de coronamaatregelen jammer genoeg uitgesteld worden. Vandaag kon de plechtigheid dus toch, in weliswaar speciale omstandigheden, plaatsvinden.

Met onverzettelijke fierheid gaan de vrijwilligers van MPM nu verder met de restauratie om de Oudenaarde, die een plaats kreeg in de Antwerpse droogdokken, in volledig in glorie te herstellen.
Eenmaal afgewerkt, zal de Oudenaarde ook worden opengesteld voor bezoekers om op die manier het leven aan boord ook voor het geïnteresseerde publiek te doen herleven.
De leuze van de ploeg vrijwilligers die de restauratie uitvoert is trouwens:  NIl Volentibus Arduum –  niets is moeilijk voor hen die willen !   Dat werd zeker bewezen.

Samen met de eerder dit jaar afgewerkte West hinder III zal de Oudenaarde bijdragen tot de attractiviteit van de toekomstige droogdokken site die een historische troef voor Antwerpen zal zijn.
De afwerking van de site zal aan glans winnen met deze twee reeds afgewerkte schepen van MPM.

 “Hopelijk komt er voldoende financiële steun voor nieuwe projecten bijdragen kunnen ten allen tijde via Herita of sponsorship” aldus nog voorzitter Hofkens.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder