Oude postgebouw wordt afgebroken

Berendrecht – Een aannemer is volop bezig met het afbreken van het oude postgebouw naast het districtshuis van Berendrecht op de hoek van de Cecilianenstraat. De nieuwe eigenaar , vastgoedmakelaar Tanguy Westerlund, gaat op die plek appartementen neerzetten.

Het postgebouw stond al heel wat jaren leeg. Vijf jaar geleden onderhandelde het district met B-Post om in de leegstaande vertrekken een ruilwinkel toe te laten. Drie jaar lang konden mensen die het financieel moeilijk hadden hier tweedehandsspullen ruilen. “Er was een grote behoefte aan een ruilwinkel. We bereikten honderden gezinnen, die via dit project de maand financieel konden rondkomen. Voor mensen met een leefloon, was dit vaak de laatste reddingsboei. Vanuit Deurne, Merksem, Ekeren en natuurlijk het polderdistrict vonden mensen hun weg naar Polderhart. Velen kwamen met De Lijn, omdat er geen eigen auto was”, klonk het toen uit de mond van Anja Imbert.

In 2018 werd de huur opgezegd en moest de ruilwinkel de deuren sluiten. Het gebouw werd verkocht. “Met drie van de vier kandidaat-kopers hadden we gesprekken om de ruilwinkel alsnog een kans te geven. Maar het was nummer vier die uiteindelijk het gebouw kocht”, zegt districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA).”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *