Oud inwoner van Stabroek, Antoine Jorissen overleden.


Antoine Jorissen was geboren en getogen in Stabroek en ruime tijd mee de drijvende kracht achter FC Vitesse Stabroek in de gloriejaren van eerste provinciale. Hierop was hij uitermate trots. In die periode kon men ook terecht in het café Sportif in de Grote Molenweg. Tal van spelers uit die glorietijden begin jaren’70 zijn nadien doorgestoten naar de Nationale Competitie. Toen de resultaten wat bergaf gingen met Vitesse bleef hij met dezelfde geestdrift zijn club bijstaan. Ook besloot hij zijn ervaring ten dienste te stellen als scheidsrechter bij de jeugd en de veteranen in de Belgische voetbalbond. Na zijn pensionering als stadsambtenaar is hij samen met zijn echtgenote Josephina Van Lissum in 2004 uitgeweken naar Oostende. Daar kon hij genieten van zijn welverdiend pensioen.
Echter ook daar bleef hij niet zomaar bij de pakken zitten en was hij actief in het buurthuis oud Hospitaal. Stilaan werd het met de gezondheid wat minder. Afgelopen zomer werd Antoine opgenomen in WZC De Boarebreker, Oostende waar hij op 8 november 2017 in alle rust overleden is op 80-jarige leeftijd.
De afscheidsceremonie vindt plaats op 18 november 2017 om 11:30 in het rouwcentrum Servaty, Prof. J. Vercoulliestraat 51 te Oostende.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *