Orgelconcert voor 200 jaar Jacques-Nicolas Lemmens

Annelies Focquaert concerteert op het meer dan 300 jaar oude Forceville-orgel

EKEREN – Op zaterdagavond, 9 september om 20 u concerteert Annelies Focquaert op het meer dan 300 jaar oude Forceville-orgel in de Ekerse Sint-Lambertuskerk. Ze brengt werk van o.a. Jacques-Nicolas Lemmens en L.J.A. Lefébure-Wely.

De ruimere orgelgemeenschap viert dit jaar het 200ste geboortejaar van componist, organist, muziekpedagoog en eerste directeur van het latere Lemmensinstituut in Leuven Jacques-Nicolas Lemmens.

Organiste Annelies Focquaert behaalde haar masterdiploma orgel aan het conservatorium van Antwerpen en later haar doctoraat in de kunsten aan dezelfde instelling. Het onderwerp van haar doctoraat was onze dit jaar gevierde componist.

Ze geeft ze les aan verschillende muziekacademies en herontdekte in de trouwzaal van het Antwerpse stadhuis een Mustel-harmonium dat ze, na de restauratie, voor 450 jaar stadhuis in 2015 mocht inspelen.

Kaarten voor het concert kosten 12 euro aan de kassa en 10 euro in voorverkoop en zijn te bestellen op 0475/393885 of via orgelekeren@gmail.com (BVDB)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *