Organisatoren Polderdagen laten zich niet ontmoedigen door slecht weer

De organisatoren van de Polderdagen in Berendrecht geven de moed niet op.  Het grote paardenspectakel moest zondag voortijdig worden afgebroken door het slechte weer, maar zij doen volgend jaar verder. ‘Zo mogelijk organiseren we de dagen later in de zomer. Dan is de oogst van het veld en hebben we veel meer kans op goei weer’, zei Ben Simons met zijn eeuwige brede lach. Ook de andere leden van de ploeg, Arne Bastiaenssens, Bengy Matthysen, Daniella Werrens en Tom Stockmans (zie foto) verloren hun goed humeur niet.

Telefoon stoorde Tom 
De dressuurwedstrijden met bijna honderd Brabanders verliepen immers naar wens. En er kwam vooral zondag heel wat volk opdagen. Alleen het stroladen en de slotparade konden niet doorgaan. Toen het in de late namiddag begon te regenen stroelden de aanwezigen naar de tent waar algauw een opperbeste stemming heerste. Er werd nog nagekaart over de dressuurwedstrijden van zaterdag, met eraan gepaard  een rondrit met koetsen en wagens door het dorp en over de dijken.
In de dressuur blonk vooral onze streekgenoot Tom Stockmans uit. De Kapellenaar, stammend uit de gekende familieclan Stockmans, haalde de zevende plaats bij de tweespannen. ‘Moest ik plots niet naar mijn zaktelefoon gegrepen hebben die onverwachts belde, zou ik zeker een derde plaats hebben veroverd. Een verkeerd gebaar maakte dat de jury mij een aantal punten aftrok’, legde Tom uit.
Er gingen na afloop van de Polderdagen ook stemmen op om de rondrit langs de dijken, de Kom, het kanaal, het Reigersbos en een stukje van het dorp, te bewaren. Mogelijk voor ritjes te paard en per koets het hele seizoen door.

Opvallend was vooral zondag, het succes van het zogeheten ‘Vliegend Tapijt’ dat door een paard wordt getrokken. Veel kinderen slaagden er zelfs in om rechtstaand op het tapijt te blijven. Anderen zochten het in de paardenmolen en in rondritten met paardentrams. Ook Pol Trekker, de man die met een kettingzaag prachtige houtsculpturen maakt, kreeg heel wat bijval. 
Vermelden we nog dat er aan de dressuurwedstrijden 14 tweespannen deelnamen, 16 enkelspannen, 2 vierspannen en 1 tandem. En dat volgend jaar weer een tractorenshow plaatsvindt en een wedstrijd ploegen. (sdl)
Tom Stockmans die zevende werd bij de tweespannen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *