Jos en Maria vijftig jaar getrouwd
Op 20 juli zal het voor Jos De Langh en Maria Kloeck, uit de Sint Hubertusstraat, een heuglijke dag zijn want dan is het vijftig jaar geleden dat ze in Lillo het huwelijksbootje instapten. Maria werd in dit Scheldedorp geboren op 28 juni 1937. Zij had nog één broer die verleden jaar overleed. Jos zag het levenslicht te Zandvliet op 25 november 1939. Zijn moeder kan nog meevieren, ze wordt 91, ook zijn twee zussen zijn allebei nog in leven.
De jubilarissen maakten kennis met elkaar tijdens een dansavond in een tent te Lillo-Kruisweg. Eens getrouwd bleven ze bij Maria’s moeder in Lillo wonen, haar vader was toen al overleden, tot iedereen daar weg moest wegens de havenuitbreiding.  
Ze vestigden zich in een nieuwe woning in de Sint Hubertusstraat in Hoevenen en kregen er vroegere dorpsgenoten als buren. Hun huwelijk werd gezegend met twee dochters, Carine en Els, die er op hun beurt voor zorgden dat hun ouders drie kleinkinderen kregen om te vertroetelen : Kevin bij Carine die met haar man in Grobbendonk woont en Elien en Jente bij Els, wonende in Stabroek met haar gezin.
Aanvankelijk werkte Jos met kraan of bulldozer voor een aannemer van de bouw van zeesluizen en daarna gedurende 25 jaar bij Opel Belgium (het vroegere General Motors). Maria zorgde intussen voor het huishouden.
De jubilarissen genieten allebei nog van een goede gezondheid. Jos houdt van tuinieren maar ook van koken. Maria houdt zich graag met de kleinkinderen bezig.
Ze gaan ook alle jaren op reis, gewoonlijk naar Tenerife. Jos en Maria zullen hun huwelijksverjaardag vieren in het Vredehof te Zandvliet, samen met familie en vrienden. Wij wensen hen van harte proficiat en nog vele gelukkige jaren in goede gezondheid samen.                                                                                      L.V.R.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *