Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren hield opendeur

opvang vogels
[Not a valid template]
Op zondag 18 september vierde Vogelopvangcentrum Brasschaat-Kapellen, aan de Holleweg 43 te Kapellen haar 10 jarig bestaan met een opendeurdag. Meer dan 2200 bezoekers kwamen een kijkje nemen en genieten van de gezellige sfeer en de diertjes.
Voor het 10 jarig jubileum werd er een leuk programma in elkaar gestoken. Zo kon je op bepaalde tijdstippen het voederen van jonge zoogdieren meemaken, werd er een uilenzoektocht ingericht en was er voor de kinderen animatie voorzien.  Daarnaast stonden verschillende kraampjes opgesteld waarbij je leuke spulletjes kon kopen ten voordele van het opvangcentrum.  De vrijlatingen van een buizerd op de middag en van 4 torenvalkjes in de namiddag werden een succes en kon op veel belangstelling rekenen.
VOC Brasschaat-Kapellen krijgt  jaarlijks zo’n 3000 dieren binnen. De voornaamste oorzaken zijn: verkeersslachtoffers, gepakt door een kat of hond,  jonge of verstoten dieren, verwondingen, vergiftiging,    uitputting, wetsovertreding (illegaal houden van dieren)  Het gebeurt ook meer dan eens per jaar dat er dieren worden binnengebracht die hier niet thuis horen. De bedoelingen zijn meestal goed, maar de gevolgen leiden vaak tot een slechte afloop. Een veel voorkomend voorbeeld is het binnenbrengen van jonge reeën. Op de opendeurdag werd er dan ook info gegeven wat je wel en niet mag doen.
Het opvangcentrum is elke dag open (ook zon- en feestdagen) tussen 9u en 17u en van 19u tot 22u in de zomer en van 9u tot 17u in de winter. Ook buiten deze uren is het mogelijk dieren binnen te brengen. Je kan het slachtoffer achter te laten in het daarvoor voorziene huisje voor het opvangcentrum.

Tel.:+32(0)473 48 48 97 – info@vocbrasschaatkapellen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder