Beul aan het werk op Kasteelfeesten

kasteelfeesten
[Not a valid template]
Heerlijk nazomerweertje op zaterdag 17 september en het hoefde dan ook niet te verbazen dat heel wat belangstellenden naar het Veltwijckpark afzakten om de sfeer te ondergaan.  Demonstraties allerhande konden op heel wat belangstelling rekenen.  Zo waren de kruisbogen van de Ridderlijke Sint-Jorisgilde en de middeleeuwse katapult erg in trek maar ook de miniversies van beide tuigen voor kinderen konden op veel spelertjes rekenen.
Op de binnenkoer van het kasteel vochten ridders hun dispuut uit met zwaarden terwijl een beul bezoekers naar hartenlust een kopje kleiner maakte met de gezangen van C-koor Con Amore op de achtergrond.
De schutters van De Hoop hadden het wat moeilijker om publiek te trekken met hun bogen op de staande wip want enigszins buiten het parcours gelokaliseerd.  De eet- en drinkstandjes daarentegen konden wèl op veel bezoekers rekenen en dat was zeker ook ’s avonds het geval voor het afsluitende vuurwerkspektakel.
Ook opvallend : de Kasteelfeesten zijn gegroeid als “aanhangsel” van de Septemberkermis maar die kermis kon slechts op een tiental foorkramers rekenen om het Kristus-Koningplein te bezetten, een magere editie dus. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder