Oplaadpunten voor elektrische wagens op het marktplein

oplaadpunten_marktplein
De aannemer voert de laatste inrichtingswerkzaamheden aan het winkelcentrum De Beek in Kalmthout uit. Daarbij hoort een laadpaal voor elektrische voertuigen aan het marktplein. Die kan je intussen gebruiken. Voor de laadpaal zijn twee parkeerplaatsen gereserveerd. Op die manier kan de bezoeker tijdens het winkelbezoek zijn of haar wagen opladen.  
De firma EV-Point onderhoudt het laadstation. Het laadpunt wordt voorzien van groene stroom, afkomstig van zonnepanelen of van een 100% groenestroomleverancier.  
De gemeente Kalmthout plaatst de komende drie jaar nog vijf extra laadpunten. Dat gebeurt in samenwerking met Eandis. Daarmee wil de gemeente de aankoop en het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. De laadpalen zullen verspreid staan over de gemeente zodat gebruikers van elektrische voertuigen de actieradius van hun voertuig verlengen. Zo vormt de afstand niet langer een belemmering voor duurzame verplaatsingen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder