Spoorovergang Kapellenbos wordt veiliger voor fietsers

spoorwegovergang
 
In 2018 legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de omgeving van de ‘schuine’ overweg in Kapellenbos heraan. Daar gebeurden in het verleden regelmatig ongelukken met fietsers die zich vastreden in de schuinliggende rails.
De diagonale fietsoversteek over de spoorweg verdwijnt. In de plaats komt een haakse oversteekplaats op veilige afstand van de rijweg. Tussen Korte Franselei en De Pretlaan komt een dubbelrichtingsfietspad. Zo wordt fietsen tussen Kalmthout en Kapellen weer een stuk comfortabeler en veiliger. De aansluiting van De Pretlaan op Kalmthoutsesteenweg wordt overzichtelijker gemaakt met een middengeleider en een afslagstrook.
De gemeente Kapellen en PIDPA maken van de gelegenheid gebruik om de riolering te vernieuwen. Nutsmaatschappijen starten al in de zomer van 2017. De eigenlijke heraanleg start in het voorjaar van 2018 en duurt vier maanden. Dan zijn Kalmthoutsesteenweg en De Pretlaan volledig afgesloten voor het verkeer. In aanloop naar de werken communiceren AWV en de gemeentes Kapellen en Kalmthout nog uitgebreid over de aanpak van de werken, de hinder en de bereikbaarheid in de omgeving.
Info:  wegen.antwerpen@mow.vlaanderen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder