Roemruchte smokkelaars slaan weer hun slag in Essen

smokkeltocht
Vijf roemruchte smokkelaars uit Essen nemen deze donkere wintermaanden opnieuw bezoekers mee tijdens hun smokkeltochten door het duistere park van het Karrenmuseum, Moerkantsebaan 52 te Essen. Afgelopen winter gingen liefst 35 groepen mee op stap en waren de smokkeltochten al snel volzet. Daarom krijgen belangstellenden opnieuw de kans om deze legendes te volgen en te luisteren naar hun adembenemende praktijken en anekdotes.
 De opzet van de Smokkeltochten is vooral om groepen bezoekers een originele en sfeervolle avond te laten beleven. De deelnemers komen op een afgesproken tijdstip samen in restaurant De Kiekenhoeve en krijgen daar in afwachting van de smokkelaar alvast een drankje aangeboden. Als de kust veilig blijkt, neemt de smokkelaar van dienst hen mee voor de Smokkeltocht die ongeveer een uurtje duurt. Na afloop brengt hij de groep veilig en wel terug in het restaurant waar nog een warm smokkeldrankje wordt aangeboden.
 
De Smokkeltochten zijn in eerste plaats bedoeld als gezellige uitstap met vrienden, collega’s of familie. Groepen vanaf 8 personen kunnen een avond en tijdstip volledig naar eigen keuze reserveren (behalve op maandagen en donderdagen). Bij slecht weer neemt de smokkelaar hen vooral mee door de overdekte loodsen in het park. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, inclusief de twee consumpties in De Kiekenhoeve. Reserveren kan via info@karrenmuseum.be of telefonisch via 03 667 11 42.  Voor wie zonder groep toch graag een Smokkeltocht zou willen volgen, kan aansluiten tijdens de vast geplande Smokkeltochten op elke laatste vrijdag van de maand. De eerste van deze tochten vindt plaats op vrijdag 25 november, de volgende op vrijdag 30 december. Deelname dient te worden bevestigd via info@karrenmuseum.be of 03 667 11 42, deelnemers kunnen zich diezelfde avond om 19.30 uur aanmelden in De Kiekenhoeve en contant betalen. Meer informatie is steeds te vinden via www.karrenmuseum.be. – tel. +32 3 667 11 42
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder