Operatie Firestorm

BRASSCHAAT -Van 10 tot 15 oktober vindt operatie Firestorm plaats, een grootschalige, militaire oefening in en rond de kazerne van Brasschaat, Maria-ter-Heide.  

Er zal intensief gebruik gemaakt worden van het Groot en Klein Schietveld. Tijdens de training oefenen de militairen ook in de ruime regio rond de kazerne en de oefenterreinen, zowel te voet als met gepantserde voertuigen en helikopters.

De militairen voeren zowel overdag als ‘s nachts acties uit waarbij uiteraard oefenmunitie wordt gebruikt. Dit kan evenwel gepaard gaan met luide knallen en rookontwikkeling, nodig voor het realisme van de oefening. De locatie van de acties en incidenten tijdens de oefening zijn zo gekozen dat de overlast voor omwonenden en voorbijgangers tot een minimum beperkt wordt.

Voorafgaand aan een bepaalde actie, zal er telkens gericht geïnformeerd worden over wat er exact zal plaatsvinden, waarom en welke beperkingen er tijdelijk gelden om de veiligheid van iedereen te garanderen. Defensie voorziet wachtpersoneel dat toeziet op het naleven van de veiligheidsrichtlijnen. 

Heb je tijdens deze oefenperiode vragen over een bepaald incident, contacteer Defensie rechtstreeks op het nummer 02 442 18 62. Dit nummer zal 24/7 bemand zijn.

©provincie Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *