Opening toeristisch seizoen

Op zondag 1 mei 2011 bruist het van de activiteiten in Kalmthout. Jullie zijn dan ook allen van harte welkom tussen 10u en 17u op de toeristische locaties.
Het Bijenteeltmuseum houdt haar deuren open voor groot en klein. Je kan er een bijenhotel maken, een bloemenweide knutselen, bijenprenten kleuren en een zoekwedstrijd volgen. Je leert hoe belangrijk bestuiving door honingbijen en solitaire bijen is voor onze toekomst en je krijgt een zakje bloemenzaad mee naar huis.
In natuureducatiecentrum De Vroente helpen Snor de muis, Buzzy de bij en Pluim de eekhoorn alle kinderen met het verzamelen van natuurschatten. Na afloop kan je je schatten tentoonstellen in je eigen natuurmuseum. Ga je liever op ontdekkingstocht in de heide? Neem dan één van de dierenkoffertjes mee en ga op stap met de hagedis, de eekhoorn of het konijn.
Ook het Toeristisch Infokantoor ontvangt zijn bezoekers vorstelijk. Je treft er alle nieuwste wandel- en fietskaarten aan en doet originele ideetjes op voor een ‘dagje uit dicht bij huis’. Bovendien ontvang je aan de balie een bon voor een bezoekje-aan-halve-prijs aan de fraaie lentetuin van Arboretum Kalmthout.
Trakteer jezelf vervolgens op een Kalmthouts turfbiertje of turfijsje aan de zonnige VVV-stand. Via de Steprally (uitsluitend op afspraak) verken je onze gemeente op een andere manier. En dat voor de reductieprijs van €5 (€2,5 voor kinderen). Een beetje verderop pakt het provinciaal Suske en Wiske – Kindermuseum uit met het thema ‘De Vetten en de Mageren’ in het kader van de Erfgoeddag ‘Armoe Troef’. Alle kinderen worden daar verwacht tussen 10u en 18u voor speurtochten en workshops.
Info:  Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, 03 666 61 01, toerisme@kalmthou

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder