Opening tijdelijk jeugd- en gemeenschapscentrum Rozemaai

De stad Antwerpen wil dat kinderen en jongeren een plek krijgen in de wijk waar ze leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten en waar activiteiten kunnen plaatsvinden. In afwachting van het jeugd- en gemeenschapscentrum op Rozemaai (gepland in het voorjaar van 2013) komt er nu al een tijdelijke infrastructuur op het grasveld aan de Leo Baekelandstraat 12. Tijdens het jongerenjaar wil Antwerpen immers meer dan ooit een kinder- en jongerenmetropool zijn, een stad waar kinderen en jongeren voldoende ruimte krijgen om hun ding te doen.
Op woensdag 16 maart opent schepen voor Jeugd Leen Verbist dit jeugdcentrum om 15 uur aan het grasveld op Rozemaai, aan de Leo Baekelandstraat 12. Je kan er de nieuwe jeugdruimte ontdekken en de sfeer opsnuiven tijdens een rondleiding. Tijdens de opening worden ook de plannen van het voorontwerp van het definitieve jeugd- en gemeenschapscentrum getoond. Ook alle kinderen uit de buurt zijn uitgenodigd en kunnen genieten van leuke animatie van 14 tot 17 uur.  
Programma
14 uur: start animatie (kunstvernissage, springkasteel, trampoline, kindergrime, zoektocht/-spel in de containers, croque monsieurs)
15 uur: officieel gedeelte met speeches en opening
17 uur: einde animatie
De huidige infrastructuur komt er in afwachting van het jeugd- en gemeenschapscentrum in de Leo Baekelandstraat op Rozemaai, dat gepland is in het voorjaar van 2013. Hier wordt nu al een jeugdwerking uitgebouwd. In eerste instantie neemt de stadsdienst pleinontwikkeling dit op zich. Hun pleinanimatoren zijn nu al aanwezig in de wijk met een activiteitenaanbod op een aantal speelterreinen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder