Opening nieuw jeugdhuis in Zandvliet

Het jeugdaanbod in het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo breidt uit dankzij het nieuwe jeugdcentrum het Polderkot in het Armenstraatje in Zandvliet. Zodra het volgens de coronamaatregelen kan, zullen jongeren hier terechtkunnen voor allerlei activiteiten.
Ze zullen ook betrokken worden bij de invulling van het programma. Het nieuwe jeugdhuis komt op de locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de Zandvlietse senioren een nieuw lokaal in gebruik namen.
Stad Antwerpen koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar, maar ook duurzaam is en dat rekening houdt met de buurtbewoners. Het nieuwe jeugdhuis is voorzien van een polyvalente zaal van 100 m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas. De zaal is dus ook geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven.  


Jinnih Beels, schepen voor jeugd stad Antwerpen en districtsschepen Pascale De Langhe

Schepen voor jeugd en onderwijs Jinnih Beels: “Met het gloednieuwe jeugdhuis het Polderkot bieden we de jongeren in Berendrecht-Zandvliet-Lillo de broodnodige, eigen en definitieve ruimte. De invulling van het gebouw ligt ook mee in handen van de jongeren zelf, zo wordt het een ontmoetingsplek voor, door en met jongeren. Ze zullen er in de toekomst ook zelf activiteiten kunnen organiseren.”
De werken werden uitgevoerd door Basalt bvba. Bouwheer is AG Vespa. Op woensdag 31 maart werd het nieuwe jeugdhuis officieel geopend door schepen voor jeugd Jinnih Beels.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *