Weer vandalisme tegen knip Plantinlaan/Veldstraat

Het hokje rond de bokszak aan het Ravenhof werd beklad

PUTTE – Nadat vorige week enkele paaltjes van de verkeersknip in de Plantinlaan en de Veldstraat in Putte werden afgezaagd, heeft de dader(s) deze nacht opnieuw toegeslagen. Enkele paaltjes moesten er weer aan geloven. Het gemeentebestuur is volop bezig met nog meer controle hierop uit te voeren. “We hadden het idee om er camera’s te plaatsen, maar ook deze kunnen vernield worden”, zegt Sarah De Martelaere, schepen voor mobiliteit. “We zoeken een oplossing”.

Ook het hokje met de bokszak aan het Ravenhof werd beklad met slogans tegen de knip. Ondertussen werd het hokje terug overschilderd, laat burgemeester Rik Frans weten.

“We begrijpen volledig dat er mensen misnoegd zijn over de knip, maar zulke baldadigheden kunnen nu eenmaal niet”, aldus de schepen.

Bijkomende verkeersmaatregelen 30/50
Recent  keurde het college van burgemeester en schepenen de nodige maatregelen goed zodat vanaf 1 september in alle woonwijken van Stabroek, Hoevenen en  Putte zone 30 wordt ingevoerd. De borden voor de nodige signalisatie zijn besteld en de plaatsing volgt de komende maanden.
“In al te veel straten wordt nog steeds te snel gereden, ten koste van de veiligheid en de rust in de omgeving.  Daarop wil het gemeentebestuur inspelen met deze maatregel”, zegt schepen Sarah.
In het kader van de lopende campagne 30/50 blijft de inspraak van de bewoners  belangrijk: zij bepalen zo mee het uitzicht van hun woonomgeving. Naast de knip Plantinlaan/Veldstraat wordt nog bekeken waar eventueel door een verkeersknip de wijken kunnen ontlast worden van snel, doorgaand verkeer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

4 reacties

 1. de bewoners zijn niet op de hoogte van het aantal stemmen dus hoeveel zijn er in de verschillende straten dus ja-nee-en de stemmen die niet zijn binnengekomen die dan op de niet democratisch manier bij de ja stemmen werden geteld

 2. Als ze de mensen de kans ontnemen om het op een legale manier aan te vechten, dan maar op deze manier…
  Dader heeft overschot van gelijk…

 3. De knip is dus een feit geworden. Hoeveel mensen er nu wel vóór of tegen hebben gestemd zullen we wel niet weten zeker. En dan zomaar de mensen die niet gestemd hebben aan te rekenen als stemmen vóór de
  knip is wel gemakkelijk. Of dat helemaal eerlijk is weet ik niet!
  Het aantal stemmen en het resultaat werd pas rond half maart bekend gemaakt. Ondertussen is het obstakel wel een hele maand blijven staan alhoewel het verkeers- bord de melding gaf dat de proefopstelling maar gold tot 28 februari. Begrijpen wie kan!
  Allee, die vermoedelijk enkele gezinnen hebben hun slag thuisgehaald.
  Maar als mensen uit de Steenlandlaan of ook van de wijk Huzarenberg naar het centrum van Putte moeten, moeten ze wel helemaal rondrijden. Extra kms en extra verloren tijd en op ruimere tijd genomen extra luchtvervuiling.
  Als de knip in de Plantinlaan blíjft behouden kan het gemeentebestuur misschien ineens werk maken van het wegwerken van de verzakking aan het rondpunt met de Moretuslei.
  Misschien is het ook wel eens een gedacht dat het gemeentebestuur eens wat extra geld uitgeeft en tijd maakt voor het verbeteren en heropmaken van fietspaden (bv. Het fietspad in de Parijse weg van aan de Krekelberg tot aan de Molenstraat) in de plaats van het hangen van bokszakken waarvan op voorhand kon geweten zijn dat deze geen lang leven waren beschoren.

 4. Putte is in drie gedeeld: een deel in Woensdrecht, Nederland. Het Belgisch deel is om een of andere reden verdeeld in een Kapels en Stabroeks deel. Het Stabroeks bestuur vond dit niet genoeg. Nu is het Stabroeks deel van Putte nog eens opgedeeld in voor- en tegenstanders van de knip in hun wijk.
  Dit hoort blijkbaar tot de kerntaak van een bestuur.
  Of hoe een vredig dorp van buitenaf zijn rust wordt verstoord.

  Netjes was geweest als ALLE inwoners van Putte hun stem mochten uitbrengen.
  Een les voor Hoevenen die zo aan de beurt is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *