Opendeurdag bij Blidscap in Zandvliet

Zaterdag 18 juni was het opendeurdag bij Blidscap in Zandvliet. Stichters Lucia Bergeret en August Devillé waren er aanwezig en zijn nog altijd trots met hetgeen ze in al die jaren gerealiseerd hebben. In verschillende kamertjes in het lokaal van Blidscap aan de Conterscherp in Zandvliet werden de activiteiten gedemonstreerd en de resultaten werden tentoongesteld. Zo waren er mooie bloemstukjes, allerhande kantwerk, sjaals en ander moois dat ze geweefd hadden, boetseerwerken, enz… Wat nieuw is, is het mozaïek dat ze nu doen. Met een aantal geïnteresseerden komen ze wekelijks samen en kleven dan stukjes van o.a. gebroken porseleinen borden op een ander voorwerp om het op te smukken. Bijvoorbeeld een plateau, de rand van een spiegel, een bloempot met een barst in die dan mooi bekleed wordt met mozaïek zodat je dat niet meer kan zien. Ze doen een oproep aan mensen als ze borden hebben die kapot zijn om ze naar Blidscap te brengen.

De meeste groepen komen 1 keer per week samen om zo hun hobby onder vrienden samen te beoefenen. ‘s Avonds was er nog een lekkere barbecue om nog eens lekker na te praten.

Noteer alvast dat er op zondag 27 november van 11 tot 14 uur wintervertellingen zullen zijn. Volgend jaar is er het tulpenjaar en dan gaat Blidscap daarrond ook iets organiseren. Wij houden jullie op de hoogte.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder