Liesbeth Verhaert lijsttrekker CD&V Stabroek

Met enige trots kondigde voorzitter van CD&V Stabroek Tom Cleiren aan dat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in Stabroek schepen Liesbeth Verhaert de lijst zal trekken. Huidig burgemeester Alida De Bie zal na 3 keer de lijst te hebben getrokken, de lijst duwen.

Liesbeth

Enigzins verwacht werd bekend gemaakt dat Liesbeth Verhaert de nieuwe lijsttrekker wordt van CD&V. In 2006 kwam Liesbeth voor het eerst op een werd verkozen vanop een 9de plaats. Zij had na burgemeester Alida De Bie de meeste voorkeurstemmen op de CD&V-lijst en is ondertussen al bijna 5 jaar schepen van ruimtelijke ordening, jeugd en landbouw. In 2008 huwde ze met Roel Bruyninck (zoon van de directeur van het havenbedrijf Eddy Bruyninckx) en hebben een zoontje Jef van 2 jaar oud. Liesbeth is 31 jaar en de jongste dochter van Jef en Marleen Verhaert – Weemaes. Uiteraard hoopt Liesbeth dat haar partij het even goed zal doen of nog beter. Vernieuwing van de gemeente is belangrijk en de dorpskernen springen daar in uit waar vooral in Stabroek het Picoloproject aan het centrum een nieuwe impuls zal moeten geven. “En hopelijk komt er een snelle beslissing in het verhaal NX. Maar minister Crevits beloofde op de nieuwjaarsreceptie van CD&V zich te engageren om verder te werken aan dit dossier. Dus bovenlokaal wordt het project NX ondersteund en daar ben ik blij om”, aldus Liesbeth. Vermeldenswaard is dat echtgenoot Roel Bruyninckx, momenteel kabinetsmedewerker is bij Vlaams Minister Hilde Crevits. Hij steunt zijn echtgenote ten volle in strijd voor de burgemeestersjerp en was zelf politiek actief tot aan zijn huwelijk in de gemeente Kapellen.

Op de vraag aan de burgemeester wat ze vindt van Liesbeth kregen we het volgende antwoord: “ze is gedreven, sterk in dossierkennis, ze heeft het voordeel van de jeugd en heeft in de voorbije jaren als beginner haar mannetje gestaan in het college. Ze heeft alle capaciteiten om het waar te maken”, aldus Alida.

Vaste waarden

Naast Liesbeth heeft voorzitter Tom Cleiren bevestigd dat hij terug op de lijst zal staan, evenals Martha Wynants die als OCMW-voorzitter gaat voor het sociale luik. Al enkele jaren actief in de partij is secretaris Herman Jongenelen. Hij zal eveneens de lijst vervoegen. Ook andere vaste waarden komen terug op maar daar wilden ze niets over prijs geven. “Hopelijk kunnen we bij de nieuwjaarsreceptie van 2012 de volledige lijst kenbaar maken”, aldus Alida.

Alida gaat zeker niet meer voor een burgemeester- of schepenmandaat maar wil als lijstduwer te kennen geven dat ze de partij ten volle steunt en wil zo haar ervaring en kennis mee delen. Alida was 30 als ze met politiek begon en was ook 30 jaar politiek actief. Eerst 6 jaar in de oppositie, dan 6 jaar als schepene en vervolgens 3 ambtstermijnen en dus 18 jaar burgemeester. Tijd dus om het wat rustiger aan te doen en te genieten van familie en vooral van de kleinkinderen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder