Op zoek naar een origineel eindejaarsgeschenk?

Stabroekenaar Emmanuel Van Kerckhoven


 
De jaarlijkse zoektocht naar geschikte eindejaarsgeschenken is weer begonnen. Moeilijk, moeilijk om voor sommige mensen een passend presentje te vinden waaruit uw waardering blijkt. Of wat denkt u van een zinvol cadeau voor het goede doel?
De vzw Barokorgel Sint-Norbertuskerk is op zoek naar bijdragen van sponsors en donateurs om een Noord-Nederlands/Noord-Duits geïnspireerd barokorgel te kunnen bouwen in de Sint-Norbertuskerk aan de Dageraadplaats in Zurenborg. Niet zomaar een instrument, maar een instrument dat oude barok en nieuwe meesters helemaal samenbrengt.
Zo ziet het orgel er dan wel uit alsof het gebouwd is in de baroktijd, maar het zit vol hedendaagse snufjes zoals een windmotor die, afhankelijk van de nodige luchtdruk om een orgelpijp te laten klinken, zichzelf aanpast qua toerental, of zoals het transponeerbare klavier waardoor er zowel op 440 Hz (de hedendaagse stemming) gespeeld kan worden als op 415 Hz (de barokke stemming, een halve toon lager).
Heeft u een muziekminnende grootvader die alles al heeft? Is je tante gek op orgelmuziek en heeft ze er alles voor over? Staat je kleinkind open voor een kerstcadeau dat niet voor zichzelf alleen is?
Ondersteun dit project met een gift voor een gepersonaliseerde orgelpijp in het barokorgel van de Sint-Norbertuskerk. Ze kan bovendien fiscaal voordelig zijn! 

U bepaalt wat u betaalt. Stort uw bijdrage. Stuur daarna een e-mail met de naam voor wie de orgelpijp is bestemd en u ontvangt een printklare, digitale wenskaart waar u zelf nog een boodschap aan kan toevoegen!
De Vzw Barokorgel Sint-Norbertuskerk Antwerpen is al een tijdje bezig met het verwerven van fondsen voor de bouw van een barokorgel voor de kerk aan de Dageraadplaats in de prachtige wijk Zurenborg (Antwerpen). Het project werd in maart 2017 geselecteerd door de Koning Boudewijnstichting en afgelopen dinsdag, 28 november, is bekend gemaakt dat het project is opgenomen in het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018: Rubens inspireert’.
Meer info: www.barokorgelsintnorbertuskerk.be – info@barokorgelsintnorbertuskerk.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *