Op D’Achterwij in Achterbroek wordt hard gewerkt


KALMTHOUT – De komende weken wordt er hard gewerkt op D’Achterwij in Achterbroek. Er komt onder meer een buitenpodium en een terras voor het parochiecentrum.


Daarnaast installeert de gemeente Kalmthout nieuwe regenwaterputten en legt ze een wadi aan om het regenwater maximaal vast te houden. “We voorzien daarnaast ook nog een uitbreiding van de fietsenstalling en de parking wordt opnieuw heraangelegd. De bedoeling is dat de werken nog voor de start van de zomervakantie worden afgerond. Hou er rekening mee dat de huidige parking beperkt toegankelijk is. Tijdens de werken dient ze als opslagplaats voor machines en materiaal”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.

Ontmoetingsplek
D’Achterwij is het resultaat van een participatietraject met de inwoners van Achterbroek en verschillende verenigingen en organisaties. Lukas Jacobs: “Achterbroek heeft nood aan een ontmoetingsplek in open lucht. Het voorstel werd gelanceerd om het weiland naast de parochiezaal daarvoor te gebruiken. Het idee kwam via ‘Denk Mee’, het participatietraject voor de verschillende wijken in Kalmthout. De gemeente kocht deze bouwgrond en start nu met de inrichting ervan. De ligging is ideaal: het plein sluit aan op het terras van de parochiezaal en ligt pal over het Dorpshuis en basisschool De Linde. Dat gaat dus goed gebruikt worden.” (erva)

©gemeente Kalmthout

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *