Oorlogsdeskundige schetst Lancastercrash met film Bomber Boys in Ekeren

Het district Ekeren herdacht op 17 juni de Lancastercrash op het Laar met de plaatsing van een herdenkingsmonument. In het kader daarvan toont 252 cc op 22 juni Bomber Boys, een BBC-documentaire met Colin en Ewan McGregor, geregisseerd door Harvey Lilley.
Oorlogsdeskundige Wim Govaerts schetst het volledige verhaal van de Lancastercrash, ondersteund door de BBC-documentaire ‘Bomber Boys’, een film van Colin en Ewan McGregor. De broers maakten een vervolg op hun documentaire ‘The Battle of Britain’ met een film over de Bomber Command, de vloot bommenwerpers van de Royal Air Force tijdens WO II. Ze gaan dieper in op de heldhaftige verhalen van RAF-piloten, die zes jaar lang missies uitvoerden, vochten en stierven boven het bezette Europa. Ze belichten de problemen die de RAF ondervond bij het samenstellen en het inzetten van de vloot en de vele obstakels waarmee ze geconfronteerd werden.   (De documentaire is Engels gesproken en Engels ondertiteld)
22 juni om 20 uur in 252 cc, Veltwijcklaan 252, 2180 Ekeren. –  vvk: 4 euro | kassa: 8 euro –  www.252cc.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder