Onprettige ervaring aan Schelde – Rijnkanaal

ZANDVLIET – Op zondag 16 mei bracht een koppel uit Zandvliet nog eens een bezoekje aan het Schelde – Rijnkanaal, iets wat ze regelmatig deden. Toen ze zich zo’n 200 meter voorbij de bocht achter de Noordlandbrug begaven zagen ze iets vreemds drijven op het wateroppervlak. Naarmate het object dichter naar de kant toekwam werd het duidelijk dat het hier om een hert ging dat het leven had gelaten.

Politie en brandweer werden verwittigd en het dier werd uit het water gehesen. Ons koppel stelde hiermee een goede daad maar zo lang zijn ze daar nu ook weer niet ter plekke gebleven om te weten of iemand van het vilbeluik het dode dier heeft meegenomen i.p.v.de brandweer. Voor de rest tasten we in het duister: werd het hert door iemand opgejaagd of wilde het gewoon wat drinken en schoof het van de schuine kant in het water? Toch best wel een ongewoon voorval en liefst niet voor herhaling vatbaar.

Eerder verscheen er op zaterdag 8 mei in de pers dat in de binnenstad van Antwerpen een ree rondliep. Het diertje huppelde naar de Grote markt. Ter hoogte van de Bocadero aan de Rijnkaai sprong de ree in het water een zwom richting Royerssluis. De ree zwom de Schelde over en raakte aan Sint-Anneke op Linkeroever op eigen kracht aan wal. Is de ree nadien terug in het water gesukkel en verdronken en afgedreven naar de Noordlandbrug???

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *