Onenigheid over bouwaanvraag Lidl Kalmthout


Er is wrevel tussen meerderheidspartij CD&V en de grootste oppositiepartij N-VA. De oorzaak is de aanvraag van Lidl om in het centrum een warenhuis te openen.
De nieuwe aanvraag van warenhuisketen om in het centrum tussen de Kapellensteenweg en de Foxemaatstraat een nieuwe winkel te openen zorgt voor politieke onenigheid in de gemeente. Meerderheidspartij CD&Ven oppositiepartijen Groen en sp.a zien de komst van het warenhuis op die plaats niet zitten. De grootste oppositiepartij N-VA liet eerder weten dat het nu nog geen standpunt wil innemen.
“Wij willen simpelweg géén oordeel vellen vooraleer het openbaar onderzoek is afgerond. We begrijpen de ongerustheid in de buurt, inzake mobiliteit, veiligheid en milieu. N-VA Kalmthout zal met een kritische blik, doch met respect voor deze procedure, de aanvraag bekijken. Het is ontluisterend dat de andere politieke partijen blijkbaar die inzichten niet nodig hebben om hun keuze te maken. Ze zeggen hiermee tegen de gemeentelijke administratie dat hun werk eigenlijk overbodig is. Wij stappen hier niet in mee. Het verbaast ons des te meer dat op de gemeenteraad van 27 maart er door de burgemeester gesteld werd dat er nog geen nieuws was inzake Lidl en op 29 maart het project plots fors door dezelfde partij wordt afgeschoten. Dit is gewoon niet serieus.”
CD&V-raadslid Stijn de Koning : “De kritiek is ongegrond en zelfs de data die N-VA aanhaalt kloppen gewoon niet. In de gemeenteraad van maart is er gewoon niet gesproken over Lidl. Wel een maand vroeger. Raadleden van CD&V zijn vrij om over lopende dossiers een mening te ventileren. Het gaat trouwens niet om Lidl op zich, maar wel de bezorgdheid dat een supermarkt op die locatie niet welkom is. Na het openbaar onderzoek neemt het college in eer en geweten een beslissing op basis van adviezen en eventuele bezwaren.” (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder