Ondeugende Piet in Sint Catharinaschool te Stabroek

Vrijdagmorgen 2 december stond de speelplaats van de Sint Catharinaschool vol met ongeduldige leerlingen en kleuters die reikhalzend uitkeken naar de komst van de Sint en zijn knechten.

Omstreeks 9 uur kwam de Sint in een koets, getrokken door een stevige Brabander, de school binnengereden. Maar waar waren zijn knechten?  Die maakten gebruik van de moderne middelen en kwamen per auto de speelplaats opgereden.

Kwistig begonnen zij met snoepjes in het rond te strooien. Toen de heilige man naar zijn groot Sinterklaasboek vroeg, bleek dat het nog in de auto lag, maar die was op slot en bovendien was de sleutel  verdwenen.

De Sint riep één van zijn Pieten op het matje, die bekende dat hij de sleutel had weggenomen.  Het boek was terecht en de Sint trok met zijn knechten en de allerkleinsten de grote zaal binnen. Vele Sinterklaasliedjes werden er gezongen  muzikale begeleid door enkele leden van de Kon. Fanfare Verbroedering uit Stabroek.

Het werd een leuk feestje, totdat de juffen vaststelden dat ook hun sleutel van de klas was verdwenen. Nogmaals werd de guitigste Piet als schuldige aangewezen en moest, gezeten op een kleuterstoeltje eens bezinnen over zijn ondeugende daden. Eindelijk kwamen alle sleutels weer boven en konden de kleutertjes met hun juffen gezellig verder feesten in hun klasje.

Daarna trokken de Sint en zijn Zwarte Pieten naar de klassen van de lagere school. Zou de Piet ook daar fratsen hebben uitgehaald? Dus kinderen allemaal opgelet voor de ondeugende Piet!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *