Ondanks het slechte weer toch succes voor eerste editie van Kapellen Loopt

KAPELLEN – Ondanks de regen namen toch nog een kleine 300 sportievelingen, waaronder een 60-tal kinderen  deel aan de eerste editie van Kapellen Loopt. Omwille van het weer werd het parcours lichtjes aangepast, maar dat kon het loopfeest niet bedreven. Organisator en ondernemer in Kapellen Raf Verhaert mikt al op een volgende uitgave.

“We willen meer leven brengen rond het Dorpsplein”, zegt Raf. “Het is niet de bedoeling van Kapellen Loopt een heuse wedstrijd te maken. We willen dat de deelnemers en de supporters zich amuseren.” Met deze nieuwe Fun & Costume Run mikt Raf op een toegankelijke cocktail van sportiviteit, samenhorigheid, creativiteit en gezelligheid. Van late paashaas tot prinses, ze liepen allemaal mee. Voor de kinderen tot 12 jaar werd een parcours van 1 km uitgestippeld. “Het is een stapje meer dan gewoon je benen strekken.” De volwassenen kregen 5 km in de benen. Voor de meeste lopers is zo’n afstand een peulschil. “Volgende jaar maken we er 12 km van”, zegt Raf en meteen weten we dat er een tweede editie komt

Bij de volwassenen was er duidelijke winnaar. Voor Thierry Keuppens was het een uitstapje. Hij liep de 5 km in amper 18 minuten. Thierry is lid van Atletiekclub Kalmthout. Bij de kinderen werd het een duel tussen Jean De Laet (8) en Noah De Ridder (9). Het was millimeterwerk, maar Jean kwam met een teenlengte als eerste over de meet. Jean voetbalt bij Heibos en Noach speelt basketbal.

winnaar Thierry Keuppens met burgemeester Dirk Van Mechelen en organisator Raf  Verhaert

Jean De Laet (links), winnaar bij de 1 km met mama en Noah De Ridder  met papa.

Kapellen Loopt werd onder meer opgeluisterd door Kristof Carpentier, boegbeeld van de Make Schlager Great Again en plaatjesdraaier DJ Junior Grassi. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *