Officiële blauwe pmd-zak verplicht op het recyclagepark

STABROEK -Breng jouw pmd vanaf 1 september ín de blauwe pmd-zak naar het recyclagepark.Met de invoering van de nieuwe sorteerregels voor het pmd, mogen een heleboel extra afvalsoorten mee in de blauwe pmd-zak. Je hebt misschien ook al gemerkt dat dit dikwijls hele lichte materialen zijn. 

Daarom doet IGEAN al sinds maart een warme oproep om je pmd-verpakkingen in een doorschijnende plastic zak te verzamelen als je die naar het recyclagepark brengt. Vanaf 1 september 2021 gaan we deze manier van aanleveren niet alleen verplicht maken, maar voegen we toe dat het pmd in de gekende officiële blauwe pmd-zak moet worden aangeleverd.

Waarom doen we dit?
De parkwachters ontvangen je graag op een proper recyclagepark. Al die lichte folies en materialen die nu extra bij het pmd mogen, zorgen op hun beurt voor heel wat meer waaivuil op het park. Door de pmd in een zak aan te bieden, zorgen we voor een nettere omgeving op én rond het recyclagepark. 

Waarom verplicht in een pmd-zak?
Om onduidelijkheid en discussies te vermijden, kiezen we voor dezelfde officiële pmd-zak die je ook gebruikt voor de huis-aan-huisophaling.  De pmd-zak bovendien uiterst geschikt is voor:  de parkwachter om de inhoud te controleren en waaivuil tegen te gaan omdat deze zak goed kan afgesloten worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eén reactie

  1. Schandalig de burger weer meer laten betalen, dat er een zak gebruikt moet worden kan dit alsook in een gewone doorzichtige zak, enof bied een container aan bv een blauwe voor pmd aan te bieden ipv meer afval in blauwe zakken….! Winkels moeten stoppen met zakken, door jullie moeten we vanaf Sept meer plastic zakken kopen meer afval van plastic omdat het pmd zakken moet zijn niet juist!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder