Nutswerken heraanleg Dorpsstraat/Laageind (N111) ten vroegste in februari 2019

STABROEK  – In mei van dit jaar communiceerde het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor het laatst over de geplande werken aan de Dorpsstraat en Laageind (N111) in Stabroek. De procedure voor de omgevingsvergunning is ondertussen afgerond. AWV bereidt de werken op dit moment verder voor.
Heraanleg geeft ruimte aan traag verkeer
De N111 snijdt dwars door het dorpscentrum van Stabroek en is vooral gericht op autoverkeer. Nieuwe fietspaden aan beide zijden van de weg moeten meer ruimte geven aan fietsers en voetgangers. Parkeren zal in de nieuwe situatie veiliger en efficiënter verlopen en er komt een kiss-and-ridezone in de schoolomgeving. Tenslotte worden ook de belangrijkste kruispunten aangepakt: het kruispunt met de Abtsdreef/Picoloplein, de Grote Molenweg en de Kleine Molenweg/Meidoornlaan. Verkeerslichten en oversteekpunten met een middenberm zorgen er voor een veiligere verkeerssituatie.
Nutswerken schuiven op naar voorjaar 2019
De laatste nieuwsbrief vermeldde najaar 2018 als startdatum van de nutswerken. Die timing schuift wat op. De nutsmaatschappijen starten ten vroegste in februari 2019 met hun verplaatsingswerken. De nutswerken zijn nodig om de eigenlijke heraanleg van de N111 mogelijk te maken.
Aannemer bekend in januari 2019
Van zodra de nutswerken afgerond zijn, kan AWV starten met de definitieve heraanleg van de N111. In de loop van januari stelt AWV daarvoor een aannemer aan. Eens die aannemer gekend is, komt er snel ook meer duidelijkheid over de planning en de timing van de herinrichting. Vermoedelijk starten deze werken in het voorjaar van 2019.
Info:  team van de bereikbaarheidsadviseur via 0468 03 53 84 of via mail op bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *