Speed pedelec botst met wagen van dronken bestuurder

Maandagavond, 26 november, is een fietser (50) op een speed pedelec gewond geraakt bij een botsing met een personenwagen. De man reed op de Kapelsesteenweg en wilde de Maria-Theresialei in Mariaburg/Ekeren oversteken toen een wagen komende uit de Maria-Theresialei de Kapelsesteenweg wou opdraaien. Hij dwarste het fietspad waardoor de fietser de aanrijding niet meer kon vermijden en vol inreed op het portier van de wagen. De man raakte hierbij gewond en moest overgebracht worden naar het ziekenhuis. De bestuurder van de wagen, een man van 52, legde een positieve ademtest af.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2 reacties

  1. De personen die in de auto’s rijden zouden zich beter eens verplaatsen in de fietsers hun plaats zodat ze beseffen dat de fietsers mensen zijn, in een veel kwetsbaardere situatie dan zij die in een wagen zitten.Denk bijvoorbeeld aan de voetgangers die buiten in de kou en in de regen staan te wachten om de straat over te steken en let eens op hoe weinig auto’s er stoppen om die mensen voorrang te geven
    Heb een hart voor je medemens

  2. Allemaal heel erg voor de persoon in kwestie pijnlijk zelfs,ik ben zelf al jaar en dag wielertoerist en pas in bebouwde kom mijn snelheid aan.Ik stel vast dat zone 30 voor deze fietsers niet TELT.
    Als ik overlaatst niet had geremd met mijn auto in deze zone had ik er twee omvergereden en dit aan school de brem te zandvliet.
    Wellicht kwamen deze van de scheldelaan om zo voort de racen richting putte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *