Nutsbedrijf Fluvius herneemt leidingaanleg


STABROEK – Na een periode van werfstilstand door de coronacrisis hervat ook nutsbedrijf Fluvius zijn werkzaamheden. De voorbije maand hebben verschillende van hun aannemers risicoanalyses gemaakt van de uit te voeren taken en de nodige preventiemaatregelen getroffen. Fluvius heeft de nieuwe werfaanpak nu ook goedgekeurd.

Zijstraten afgesloten van de Dorpsstraat
De kabelwerken in de Dorpsstraat starten nu maandag 27 april weer op. De werfzone loopt van iets voor de Familiestraat tot voorbij de Sint Catharinastraat.

De Sigarenstraat en de Sint Catharinastraat zijn vanaf maandagochtend afgesloten van de Dorpsstraat. Via lokale omleidingsroutes rijden bewoners om. In beide straten geldt tijdelijk dubbelrichting en wordt waar nodig een parkeerverbod ingesteld.

Voor de Familiestraat voorziet de aannemer maatregelen om deze bereikbaar te houden (rijplaten). Houd er wel rekening mee dat de Familiestraat eens voor korte tijd kan onderbroken zijn (graven van de sleuf).

Let op! De Brouwersstraat is van maandagochtend 27/4 tot donderdagavond 30/4 afgesloten van de Dorpsstraat. Plaatselijk verkeer rijdt in deze periode via Begijnhof.

Rioleringswerken Abtsdreef en Laageind zijn goed gestart   
Sinds begin deze week werken we aan de noordzijde van Laageind en op het kruispunt met de Abtsdreef. De aanleg van de nieuwe riolering verloopt goed en ligt op schema. Aan de nieuwe verkeerssituatie heeft de weggebruiker wel even moeten wennen. Wil je nog eens nakijken welke maatregelen gelden, neem dan een kijkje op onze webpagina.

Picoloplein bereikbaar via Conservenweg
Bezoekers voor de Picolo-site moeten sinds deze week de Conservenweg inrijden om de parking te bereiken. Dit is het straatje vlak voor de winkelgebouwen. Signalisatie duidt dit aan. De parking verlaten doe je via Picoloplein waarna je vervolgens verplicht rechtsaf de Dorpstraat indraait (omwille van enkelrichtingsverkeer). Deze circulatie is ingevoerd om de veiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen.

Denk eraan! Kom je met de wagen vanuit Putte en wil je naar Picolosite, volg dan de omleiding via de Kleine Molenweg. Die brengt je via de A12 naar Laageind en zo naar de Conservenweg waarlangs je de parking van Picolo bereikt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *