Tweede vestiging Slagerij De Laet geopend in Stabroek

Lode en Leonie (links) samen met hun team

Maandag 20 april opende Slagerij De Laet uit Ekeren een tweede vestiging aan de Dorpsstraat in Stabroek. Dat er hard gewerkt is, hebben de voorbijgangers ongetwijfeld gemerkt en het resultaat mag er zeker zijn.

Stilzitten staat bij het jonge ondernemerskoppel Lode Hendrickx en Leonie Willemsen van Slagerij De Laet niet in hun woordenboek. In november 2018 kochten ze het pand, de oude notariswoning van de familie Adriaenssens, op de hoek van de Stabroekse Dorpsstraat en de Kleine Molenweg, amper 14 maanden later openen ze er een nieuwe beenhouwerij. De voorgevel is prachtig gerenoveerd en  binnen kan je een paar oude elementen terugvinden. Lode is al de vijfde generatie in de stiel. Als jonge gast hielp hij altijd mee in de beenhouwerij van zijn ouders Jef Hendrickx en Bieke Verhaert in Berendrecht. Lode studeerde af als landmeter maar het beenhouwersberoep liet hem niet los. Terwijl Leonie nog studeerde ging Lode werken bij slagerij De Laet in Ekeren en ze namen daarna de zaak over. Een grondige renovatie van de beenhouwerij in Ekeren volgde kort na de overname. Eind 2019 was er de opening van bistro ‘Laet het smaken’ waar volkse dagelijkse kost meesterlijk wordt bereid. 

De focus blijft dezelfde als in Ekeren: eigenbereide charcuterie, vers vlees uit eigen atelier en allerlei huisgemaakte gerechten. Alles vriendelijk bediend door bekende gezichten uit onze streek bijgestaan door beenhouwer Lode zelf. Op termijn worden er een 10-tal parkeerplaatsen voorzien. Voorlopig zullen ze telefonisch niet bereikbaar zijn maar online kan je terecht op www.slagerijdelaet.be.  

Ga zeker eens een kijkje nemen maar je kan ook online bestellen via hun website: www.slagerijdelaet.be

Slagerij De Laet, Dorpsstraat 52, 2940 Stabroek
Open: ma-di-woe-vrij:  8 u-12u30 en 13u15-18 u – Zat: 7u30 tot 17 u – Donder- en zondag gesloten

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *