Nieuwmoer centrum internationale kunst


Kalmthout – De consul en tweede secretaris van de Mogoolse ambassade in Brussel zochten zich zondag 29 april, een weg naar het landelijke Nieuwmoer om er de internationale expo te openen in de New Jorg Gallery van Kalmthoutenaar Jorg Van Daele.
Beeldhouwers en kunstschilders uit Italië, Engeland, Wit-Rusland, Kroatië, China en Mongolië stellen nog tot half mei ten toon in New Jorg Gallery in Nieuwmoer. Zo wordt Nieuwmoer tijdelijk een internationaal centrum voor moderne kunst.
Anand Amgalan, consul van Mongolië en zijn tweede secretaris Nergui Munkhjargal zakten ook af naar de Nieuwmoer om er de expo mee te openen. Een van de deelnemende kunstenaars is de Mongoolse Myangantsetseg Lkhagvajav. Reden temeer om een officiële delegatie van de Mongoolse vertegenwoordigers in  ons land naar Kalmthout te sturen. Binnen twee maanden vertrekt Jorg Van Daele zelf naar de Mongoolse hoofdstad om er een ter plaatse een vredesbeeld te creëren.
Voor de meeste toeristen blijft Mongolië een erg onbekend en ver land. En dat is het ook. De consul promootte dan ook met overtuiging de toeristische troeven van zijn land. “Mongolië is erg dun bevolkt. Er leven maar drie miljoen mensen in een land dat drie keer zo groot is als Frankrijk. De meesten van hen wonen dan nog in Ulaanbatar, de hoofdstad van het land. Wie op zoek is naar unieke natuurvakanties met avontuurlijke accenten moet niet lang twijfelen. Mongolië is dan het juiste adres.”
Info : www.newjorggallery.be  (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *