Nieuwe partij ‘Sterk 2940’ stelt logo voor

De nieuwe partij stelde haar logo voor

STABROEK/PUTTE/HOEVENEN – Donderdagavond 21 september werd het logo en de naam gelanceerd van de nieuwe partij die werd opgericht in Stabroek. ‘Sterk 2940’ zal voortaan het politieke landschap mee kleuren. 

“30 logo’s en 30 namen passeerden de revue en we hebben er lang over gebrainstormd. We hebben geprobeerd om een grote gemeenschappelijke deler te vinden tussen alle mensen die er aan meegewerkt hebben.”, legt Herman Jongenelen uit. 
Ze willen zich vooral lokaal profileren en de nationale partijen achter zich laten. “Het woord ‘sterk’ in de naam ‘Sterk 2940’ staat er voor dat we sterk naar voren willen komen en ‘2940’ bevat de 3 gemeenten.”, verduidelijkt Kim Dorikens.
“En zo krijgen we een partij op maat van de gemeente en de Stabroekenaar”, vult Liesbeth Bardyn nog aan. Het logo bevat ook ‘Samen gemeente maken’. Er gaan verschillende momenten komen om de inwoners te bevragen en zo zal het verkiezingsprogramma afgestemd worden op de noden van de inwoners en het lokale. De deuren staan open voor onafhankelijken. De partij gaat er aan werken om mensen op de lijst te krijgen die niet gebonden zijn aan andere partijen. Een belangrijk onderdeel van hun verhaal.

‘Sterk 2940’  heeft de ambitie om mee te gaan besturen en gewicht in de schaal te leggen. Daarbij willen ze de financiën in het oog houden, maar ook de dienstverlening bekijken want die kan efficiënter. Eventueel de gebouwen renoveren en de diensten centraliseren. ”We gaan voor een transparant bestuur met een goede dienstverlening.”, zegt Bardyn. “Daarnaast willen we de leefbaarheid van de gemeente garanderen. Er zijn een aantal grote projecten op komst maar daarrond moet het plezant en gezellig zijn en moeten we in het groen blijven samen wonen”, aldus Dorikens. “We moeten de identiteit van de gemeente behouden en voor het landelijke gaan, binnen de mate van het wettelijke kader.”, vult Liesbeth aan.

Wie er op de lijst zal staan of lijsttrekker wordt, daar is het nog te vroeg voor. De samenstelling van de lijst hangt ook af van het aantal onafhankelijken, dat kan een grote impact hebben.
“We zijn een kleurloze partij maar tegelijkertijd ook een kleurrijke.”, was tenslotte de boodschap van Liesbeth.

Een leuk weetje: het logo werd ontworpen door Tinne Verbiest van TIV Design, ze is afkomstig uit Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *