Nieuw Prinske Joppe, zoon van Koning Dirk van de Lustige Gans Ekeren

Reeds voor de tweede maal organiseerden enkel ruiters van de Lustige Gans het Prinskesrijden tijdens de Buntse Feesten op zaterdag zes oktober. Prinskesrijden is het gansrijden voor de reserveruiters van de Ekerse gansrijders, uniek is hier (en dit voor de eerste maal) dat er ook vrouwen aan mogen deelnemen. Voorwaarden om mee te mogen strijden voor de titel van Prinske is minimum één jaar op de reservelijst te staan van De Lustige Gans en voor de vrouwen op de reservelijst (ook minimum één jaar ) van de Vrije Gans.
Nadat Prinske Bart Beernaers werd uitgehaald in café De Notenboom bij Jules en Poepke, ging het richting de scoutsterreinen aan den Bunt alwaar de galg klaar stond en om 15.00 uur de gans naar boven werd gehangen. Prinske Bart reed als eerste onder de galg door en mocht dan kroon en mantel afleggen zodat de strijd kon beginnen. Moet gezegd worden, er werd duchtig gesleurd aan die ganzennek; er staat een straffe generatie ruiters te trappelen om met het echte gansrijden mee te doen!  Een medisch team stond ook paraat om de gewonden ruiters te verzorgen. Menige toeschouwers hingen geld aan de nek (het nieuwe prinske kan meer dan 900 euro mee naar huis nemen).
Rond de klok  van half zes trok Jeroen Van Den Bergh het net los. Vijf kandidaten later was de gans onthoofd: Joppe Vranken sleurde deftig door en bemachtigde de titel van Prinske. Zou zijn vader, huidig koning Dirk, hem de trucs van het spel geleerd hebben?
Om 19.00 uur startte dan de 7de Nacht van De Gans in zaal de Geesten alwaar Prinske Joppe zijn collega ruiters en vrienden op een stevige pint trakteerden. Het duurde nog tot in de vroege uurtjes voor de deuren van de Geesten gesloten werden. ’s Anderendaags werden de nummers terug binnengebracht bij Vader Abt, waar er tevreden werd terug gekeken naar de strijd van gisteren.
Over enkele weken, op zaterdag 24 november wordt er weer geteerd bij De Lustige Gans, om dan het werkjaar echt in te zetten, op deze avond wordt er bekend gemaakt wie er op 17 februari 2013 mee onder de galg zal rijden op het Kristus Koningsplein.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder