De Kringwinkel: meer dan alleen maar spulletjes…


Behoorlijk wat volk in het pas heropende filiaal van De Kringwinkel aan de Kapelsestraat te Kapellen afgelopen zaterdag.  Op deze locatie, net naast het gemeentelijk containerpark is de Kringwinkel reeds 5 jaar gevestigd. Er zijn momenteel 7 filialen in Groot Antwerpen.  300 werknemers halen per maand 500 ton goederen op… Men vindt er zeer veel gebruikte maar nog herbruikbare goederen aan een ultra zachte weggeefprijs. Een salon voor amper 200 euro?  Ja hoor!
Een hoekje, warm aanbevolen, is ’t Schoon Goed… Een plekje vol schatten, meestal te koop voor een appel en een ei…

We spraken er met bedrijfsleider Frank Vyncke:  ‘Kringwinkel Kapellen, buiten het centrum van de gemeente weliswaar, biedt toch extra  voordelen.  Gratis parking voor circa 30 voertuigen, een grote fiets-stalling en bushalte voor de deur!  Onze klanten komen niet alleen uit de grote polderregio, ook uit Nederland, Brasschaat, Antwerpen en zelfs verderop.  Onze verkoop-oppervlakte, 500 m2, biedt een groot assortiment: van glas tot eetservies, tot antieke kasten, elektro en goed-zittende salons… Hier werken een tiental personeelsleden. Qua sociale tewerkstelling hebben we toch een streepje voor:  we geven opleiding aan mensen die moeilijk een job vinden op de arbeidsmarkt. Herbruikbaar materiaal dat door ons wordt opgehaald en weerom wordt verkocht, belet dat het alzo op de afvalberg terecht komt.  Momenteel zoeken we nog fietsen. Die worden hier rijklaar gemaakt.’
Bij de kassa bevindt zich het sorteerstraatje. Je kijkt er niet naast. Duurzaamheid is er troef: hier kan men terecht met oude gsm-toestellen, batterijladers en inktpatronen.  Intussen is het enorm druk aan de kassa.

Hé….. Sabine Van Doren…!   Er wordt wel eens gezegd…. het Polderke weet bijna alles… Dat zou wel eens waar kunnen zijn…. Nietwaar, schepen Sabine Van Doren? De Kapelse politica en ex-zwemkampioene kwam bij de heropening ook een kijkje nemen…(incognito???)   We zagen haar plots plaatsnemen in een…. witte schommelstoel…! Hé…Sabine….nieuw zitje voor het schepencollege?

De Kringwinkel, Kapelsestraat 237 te  Kapellen –  tel.03.605 58 54 – open maandag tot zaterdag van 10 tot 18u  –  www.uwkringding.be            erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *