Nieuw ontmoetingscentrum in de verkaveling Schoem

HOEVENEN – Op maandag 18 oktober had in de Aula van de gemeentelijke basisschool De Rekke een informatievergadering plaats voor de bewoners in de straten van de onmiddellijke omgeving van dit nieuwe project.

Na een verwelkoming door burgemeester Rik Frans startte een uitgebreide beeldpresentatie voorgesteld door het architectenbureau JVO (Jef Van Oevelen). Hierdoor kregen de aanwezigen een goed beeld van wat hier binnenkort zal verrijzen.
Vooreerst komt er op de begane grond ruimte voor de nieuwe bib, een kinderopvang, de sociale kruidenier en een ruim seniorenlokaal. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het open karakter en aan de toegankelijkheid: je kan er helemaal door wandelen.
Op de twee verdiepingen komen dan bejaardenflats (geen serviceflats!) met één slaapkamer, waarvan enkele worden voorbehouden voor mensen met een beperking. Ook op de verdiepingen wordt gestreefd naar veel openheid en kansen tot ontmoeting in gemeenschappelijke doorgangen.Wie zich een beeld wil vormen van de toekomstige inplanting: de bouw begint even voorbij de parking voor vijf wagens, die je vind links in de A. Huybrechtslaan.
De aanvang van de werken is voorzien in het voorjaar van 2022 en zal mogelijk voltooid zijn in de herfst van 2023.
De toewijzing van deze huurwoningen voor bejaarden zal onderworpen zijn aan de regelgeving op de sociale woningen. De verhuring zal daarom worden toegewezen aan een sociale huisvestingsmaatschappij. Maar die is nog niet gekend, want het Vlaams Gewest is bezig met een grote herschikking van het landschap van de sociale woonmaatschappijen.
In afwachting kunnen belangstellenden zich toch al inschrijven via de Ideale Woning, Diksmuidelaan 276, 2600 Berchem of via het formulier op de website: www.deidealewoning.be
LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *