Nieuw kunstwerk voor Wildert

Het Pompoenbeeld is van het Sint-Jansplein in Wildert verwijderd en krijgt een nieuwe plek.
— © Gemeente Essen

ESSEN-WILDERT – Het Sint-Jansplein in Essen-Wildert krijgt een nieuw beeldhouwwerk, van de Oekraïense kunstenaar Michael Levchenko. Het werk wordt op dit moment gemaakt in Kalmthout, tijdens het internationaal kunstsymposium. Het Pompoenbeeld van vzw Pompoenfeesten krijgt na 10 jaar op het Sint-Jansplein een nieuwe plek. 
 
Het nieuwe kunstwerk is van de hand van een Oekraïense beeldhouwer, en wordt op  2 weken tijd gemaakt tijdens het internationaal kunstsymposium onder leiding van Jorg Van Daele. 
 
Oekraïense kunst
Twee jaar geleden vond het symposium plaats in het Karrenmuseum in Essen, nu gaat het nog tot 18 juni door in Kalmthout onder de noemer van ‘Grenzeloze Vrede’. Gemeente Essen koopt elke editie een kunstwerk aan.   De keuze van de gemeente viel deze keer op het werk van de Oekraïense kunstenaar Michael Levchenko, zowel omwille van de kwaliteit van zijn werk als zijn thuisland. “We hebben in Essen een grote Oekraïense gemeenschap sinds de start van de oorlog in Oekraïne. Mede daarom viel ons oog op het werk van Michael Levchenko,” vertelt cultuurschepen Helmut Jaspers. 
 
Pompoenfeesten
Ongeveer tien jaar geleden verscheen het Pompoenbeeld op het Sint-Jansplein in Wildert, op vraag van de vzw Pompoenfeesten. Nu krijgt het een nieuwe plaats. 

Iets vroeger dan gepland werd het beeld op 7 juni verwijderd van het Sint-Jansplein. Burgemeester Gaston Van Tichelt licht toe: “Maar we willen de mensen van Wildert geruststellen: we zijn volop op zoek naar een geschikte nieuwe plek.”
 
Het nieuwe beeld wordt op dit moment vervaardigd, uit ruwe blauwe hardsteen, en zal eind juni geplaatst worden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *