Nieuw gravel-evenement vanuit Kalmthout laat deelnemers tot 200 kilometer offroad fietsen


“De Voorkempen is het Walhalla voor de gravelaar”

Op zondag 4 juni organiseert de Kalmthoutse organisatie Count Me In een gloednieuw fietsevenement: de PlugPlug Voorkempen Gravel Marathon met start en aankomst op ‘Den Heuvel’ in Kalmthout. “Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden tussen 60 en 200 kilometer en maar liefst 70% van de route is onverhard”, vertelt organisator Wies Jaspers.

Voor de fietsliefhebber uit regio Antwerpen is Count Me In al een bekende naam. Het Cycling Agency verwierf lokaal al naam met organisaties zoals de wekelijks Oestermondays social ride, wielerwedstrijd Heuvelo, toertocht Rondje Spijkenisse, enzovoort. “Onze eerste events situeerden zich inderdaad vooral in Kalmthout aangezien dat onze thuisbasis is, maar ondertussen zijn we actief in de hele Benelux en zelfs daarbuiten”, aldus Wies.

Thuisbasis Kalmthout
“Vooral onze PlugPlug gravel-events slaan heel goed aan. Vorige week mochten we maar liefst 800 gravelaars verwelkomen op onze gravelrit in Leuven. Begin juni organiseren we voor het eerst een graveltocht vanuit Kalmthout”, vertelt Wies. “Aangezien dat onze thuisbasis is, verwachten we erg veel deelnemers. Op tijd inschrijven is de boodschap.”

Organisator Wies Jaspers (Count Me In): “Deelnemers kiezen uit een route van 60, 100, 150 of de marathonvariant van maar liefst 200 kilometer. We leggen deelnemers in de watten met koffie en gebak bij de start, onderweg kwalitatieve bevoorradingen, pechverhelping en technische assistentie en achteraf een leuke après met pasta à volonté en een hopelijk zonnig terras. Daarnaast voorzien we de nodige animatie na de rit met standjes van verschillende merken.”

Organisator Wies Jaspers (Count Me In)

Nick Schuermans, de parcoursbouwer van Count Me In vertelt wat meer over de route: “De parcoursen zijn nagenoeg vlak en erg groen. Op elke afstand vertrek je vanuit Kalmthout langs de Kalmthoutse Heide. In Hoogerheide pikken we een stukje van het parcours van het afgelopen WK veldrijden mee”, aldus Nick.

“De eerste bevoorrading ligt in Putte-Kapellen. Vandaar duik je snel terug de bossen in, dwars door de Uitlegger, de Inslag en het Peerdsbos in Brasschaat. Via ’s Gravenwezel en Halle-Zoersel bereik je de tweede bevoorrading in Einhoven bij Zoersel.”

Parcoursbouwer Nick Schuermans

“Deelnemers die voor de marathonafstand van 200 kilometer durven kiezen, krijgen daar nog een extra lus voor de wielen. Die brengt je helemaal tot in Vosselaar, het dorp waar ik geboren en getogen ben”, vertelt de parcoursbouwer. “Hoogtepunten van die extra lus zijn niet alleen de Konijnenberg, maar ook de passage door Wortel-Kolonie en de lange, kronkelende grindweg van Salphen tot Einhoven.”

“Wegen de laatste loodjes het zwaarst? De echte wielertrappisten krijgen in Westmalle wellicht het water al in de mond. Maar om de lokale bieren te proeven, wachten ze wellicht toch beter tot het ruime terras aan de aankomst in Kalmthout”, besluiten Wies en Nick in koor.

De route van de PlugPlug Voorkempen Marathon

Meer info? Inschrijven kan alleen online via www.countmein.cc/plugplugvoorkempenmarathon
Let op: aantal tickets beperkt

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *