Nieuw drive-through afnamepunt van huisartsenwachtpost Noordrand op terrein AZ Klina

BRASSCHAAT – Huisartsen van huisartsenwachtpost Noordrand openen in samenwerking met AZ Klina een nieuw drive-through afnamepunt voor coronatests, gelegen naast de inrit van de bezoekersparking van het ziekenhuis.
Het concept is eenvoudig: je maakt een afspraak voor een coronatest via de huisarts, je komt op het afgesproken uur met de wagen, per fiets of te voet naar het drive-through afnamepunt. Na het afgeven van je identiteitskaart neemt een verpleegkundige een test af, waarna je het afnamepunt kan verlaten.  
Dr. Geert Sierens, ondervoorzitter huisartsenwachtpost Noordrand: “We zullen het afnamepunt voor lange tijd gebruiken. Niet alle afnamepunten waren herfst- en winterproof. We zijn dus erg blij met deze samenwerking met het ziekenhuis. Zo kunnen de testen op een snelle en vooral veilige manier gebeuren voor patiënt en medewerker.”
Het drive-through afnamepunt wordt gebruikt voor de testen op afspraak via de huisarts én voor de testaanvragen door specialisten van het ziekenhuis. Alle patiënten die worden opgenomen worden op voorhand getest op corona. De testen gaan van dit afnamepunt naar het labo in het ziekenhuis en worden binnen de 24u verwerkt. Het resultaat van de test is beschikbaar via het portaal www.cozo.be of via de (huis)arts.
Dr. Joost Baert, algemeen directeur van AZ Klina: “Als ziekenhuis werken we al langer intens samen met de huisartsenwachtpost Noordrand. Zo hielpen we hen bij het opzetten van een tijdelijk pré-triagepunt waar patiënten met symptomen van corona op een veilige manier konden gezien worden door huisartsen van Brecht, Brasschaat, Wuustwezel, Essen, Kapellen en Kalmthout. Ondertussen zijn de coronatesten essentieel voor het terugdringen van het virus. Het is dan ook belangrijk dat deze testen op een veilige en comfortabele manier kunnen gebeuren, ook tijdens het najaar en de winterperiode.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *