Nibat Deluxe en Dark Roots naar halve finale Kamp Noord

Afgelopen zaterdag legden acht pop- en rockbands uit Kapellen elkaar het vuur aan de schenen in de Kapelse voorronde van Kamp Noord. Een onafhankelijke jury verkoos Nibat Deluxe tot winnaar.
Nibat Deluxe brengt een tropisch zwoele mix van live-electro, jazz en lounge: de vergelijking met Buscemi is nooit veraf. Het collectief heeft al een stevige live-reputatie opgebouwd in de regio, o.m. tijdens het Kapelse parkfestival Pulptuur. Behalve een ticket voor de halve finale van Kamp Noord, krijgt de band rond DJ/producer Nik Baeten ook een plekje op het hoofdpodium tijdens de Dorpsdag van Kapellen op 29 mei cadeau.
De publieksprijs ging zaterdag naar Dark Roots. De trash metalband tapt uit een heel ander vaatje. Beïnvloed door o.m. Black Label Society, Metallica, Iron Maiden en Manowar brengen ze een vlammende set van trash en heavy metal die het publiek duidelijk wist te smaken. Ook aan de publieksprijs hangt een extraatje vast: Dark Roots krijgt opname- en repetitietijd t.w.v. € 150 bij vzw Muziekruimte in zaal Eskapade.
Animal Version ten slotte werd door de jury aangeduid als ‘runner up’. Zij maken kans om via een emailrally (tussen 15 en 31 augustus op www.kampnoord.be) alsnog in de halve finale te geraken.
Begin oktober 2011 nemen de Kapelse winnaars het in de halve finales op tegen het neusje van de zalm uit tien omliggende gemeenten. De uiteindelijke finale van Kamp Noord heeft plaats in Kalmthout op 29 oktober 2011. Daar wordt de ‘Beste band van de Noorderkempen’ bekroond met een prijzenpot van maar liefst 1.000 euro.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *