Nette en Rhomi kinderkoninginnen te EkerenVoor de vierde maal organiseerde De Lustige Gans uit Ekeren voorbije zaterdag het kindergansrijden. Rond de middag kwamen de deelnemers en heel wat volwassen leden van De Lustige Gans bijeen om de twee koninginnen van vorig jaar, Robin De Meulder en Aiko Mathijssen, uit te halen. De aanwezigen werden vergast op de “paëlla van Peggy”, een ijsje en een drankje. Met de koets en de praalwagen ging het dan van de paardenwei naast de Leugenbergbrug naar het veldje achter feestzaal De Geesten in de Waterstraat, waar de galg en de omroepwagen al klaar stonden.
Een dertigtal kinderen hadden zich ingeschreven. Eerst was het de beurt aan de kleuters die vanop hun kleine fietsjes snoepjes konden trekken. Daarna begon het echte werk met de kinderen van zes tot elf jaar. Er werd stevig aan de ganzennek getrokken en uiteindelijk was het de negenjarige Nette Moons die de kop kon bemachtigen. Nette is de jongste dochter van ondervoorzitter Steven Moons en Els Van den Heuvel, en is de zus van Emma Moons, die al twee keer kinderkoningin van De Lustige Gans was. Nette werd op de schouders getild en volop toegejuicht, terwijl ondertussen de gans voor de tweede reeks, de elf- tot vijftienjarigen, werd klaargehangen. In het strijdperk traden tien tieners, allen vastbesloten om koning of koningin te worden. Nadat Jonas Vinck het net had losgetrokken, steeg de spanning dan ook ten top. De ganzennek had het zwaar te verduren, tot het de beurt was aan Rhomi Dedonder, die de ganzenkop beetgreep, niet meer losliet en zichzelf tot nieuwe koningin kon laten kronen.
Honderddertig hongerige mensen schoven nadien in De Geesten aan tafel voor het ondertussen al traditionele mosselsouper, verzorgd door Jan Kerschot en Ludo en Guy Kanora. Zowat iedereen was het erover eens dat de mosselen goed zijn dit jaar.  Er werd nog lang gezellig nagetafeld, waarna velen nog naar het café vooraan trokken.
Ook nog het vermelden waard : buiten één kleine bui bleef het de hele dag droog.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *