Chiro Kristal opent nieuwe lokalen te Stabroek

Tijdens het weekend van 2-3 en 4 september opent Chiro Kristal haar nieuwe lokalen.
Na 5 jaar voorbereiding en uitvoering kan Chiro Kristal eindelijk haar nieuw lokaal en kamphuis openen. Omdat de huidige lokalen (prefablokalen) in de Brouwerstraat in slechte staat waren drong een definitieve oplossing zich op.  In overleg met het gemeentebestuur werd een terrein aan de Parklaan ter beschikking gesteld.  
Vanaf september start de chirowerking in het nieuwe lokaal.  Vanaf november kan het kamphuis zijn eerste gasten ontvangen.
vzw Chiro Kristal

Om gans het project uit te voeren werd de vzw Chirolokaal Kristal opgericht. Het architectenbureau Nelva werd onder arm genomen voor de uitwerking en realisatie. Dank zij de meer dan gewone steun van het gemeentebestuur en Toerisme Vlaanderen werd een modern gebouw opgericht met alle hedendaags comfort.  Daarbuiten zegt Chiro Kristal ook dank u aan de vele firma’s, die hun zowel materieel als financieel ondersteunden; de leerlingen, leerkrachten en directie van het PITO te Stabroek: zij zorgden voor de realisatie van elektriciteit, verwarming, sanitair, stalen trappen en aanleg gazon; de architecten Nele Cloots en Eva Koch van architectenbureau Nelva; de mensen en verenigingen die ons via giften financieel hielpen; de mensen die obligaties kochten;de talloze helpers (te veel om op te noemen  – bekijk de foto’s op de website). Zonder deze hulp hadden we het nooit gered. De gemeente zorgde trouwens voor een nieuwe toegangsweg die loopt via een nieuwe verkaveling in het verlengde van de Parklaan.  Het adres is dan ook Parklaan 57.  Er is eveneens een fiets- en voetgangerstoegang via het Marktplein aan de Dorpsstraat.  
Feestweekend
Op vrijdag 2 september opent het feestweekend met een grote dankreceptie met officiële opening en inzegening van het lokaal.  Iedereen die een steentje heeft bijdragen wordt op deze receptie uitgenodigd.   
Op zaterdag 3 september start om 13 u de opendeurdag.  Iedereen is van harte welkom om het nieuwe lokaal te komen bekijken.  Er zal trouwens een attractiepark voor de kinderen zijn en een kubbstoernooi voor tieners en.  De dag wordt afgesloten met een barbecue en bontering (optredens van de kinderen)
Op zondag 4 september start dan het werkjaar in de nieuwe lokalen. Ook nieuwe leden zijn dan welkom.  Deze keer zal het werkjaar beginnen met de opening voor de kinderen.  
Nog even vermelden dat er op  www.chirokristal.be meer info staat met inschrijvingslinken voor kubbstoernooi en barbecue.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder