Natuurwandeling in domein Kattekensberg

Natuurgidsen van Brasschaat (V.M.P.A.) richten op 15 mei 2011 een Natuurwandeling in domein Kattekensberg met als thema ‘Wat brengt de toekomst voor dit bosgebied”

Tot 1885 was de omgeving van St Mariaburg slechts “dorre grond, heide en bossen”, niet echt een plek waar het goed was om lang te blijven. Antoon Van Den Weyngaert, de stichter van de maatschappij Antverpia kocht in 1895 ongeveer 400 ha, als belegging voor de reserves van zijn maatschappij. In minder dan 5 jaar werden er straten en dreven aangelegd, huizen werden opgericht en er kwam een school, een kapel, een rustoord, ja zelfs een zwembad en een velodroom. Met alle middelen werd de stadsmens naar de Brusselse Bossen gelokt om te genieten van de gezonde lucht.
De ‘Kattekensberg’ is door velen reeds tientallen jaren gekend, als plaats waar jeugdbewegingen en scholen naartoe kwamen om kinderen een plek te geven om te spelen. Ook nadat de gemeente Brasschaat  het resterende gedeelte van de bossen verwierf in 1979, en het in mei 1980 opengestelde voor het publiek kreeg het gebied het speciale statuut van ‘speelbos’.
Sinds enkele jaren hebben er echter ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden in het gebied: een zeer grote en afgesloten hondenweide werd aangelegd en door beheerswerken krijgen inlandse bomen en struiken nieuwe kansen. Naar de toekomst toe zullen er zeker nog aanpassingen gebeuren. Wandel mee en ontdek het verhaal van dit groene stukje Mariaburg.
De vertrekplaats is aan de hoek van de Fabriekstraat en de Sparrenlaan, tegenover taverne ‘Oud Antwerpen’.
Afspraak: 14 uur. De wandeling is gratis. Iedereen van harte welkom!!!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder